4

4 x GEZELLIGE BIERBROUWERIJEN IN GRONINGEN

bierbrouwerij in groningen - hotspots groningen - speciaalbier in amsterdam - bier drinken in groningen - terrassen in groningen

Bier drinken doen we door het hele land, zo ook in het Hoge Noorden. Daar vind je maar liefst vier speciaalbier brouwerijen. Heb je een weekendje Groningen op de planning? Sla deze bierbrouwerijen dan zeket niet over. Genoeg te proeven in het Noorden!

Corviri Brouwerij bij Paviljoen Appelbergen

De Corviri brouwerij is een micro brouwerij die is gehuisvest in de kelder van het Paviljoen Appelbergen in Glimmen. Daar is Niek zijn bier aan het brouwen, op de plek waar hij tevens als kok werkt. Deze bierbrouwerij is een echt hidden gem; het paviljoen ligt goed verstopt in het bos van Glimmen.

Nieks bier is dan ook niet heel makkelijk te verkrijgbaar, maar op het terras van het Paviljoen staan ze gewoon op de kaart als zijnde huisgebrouwen bier. Een bier in het bos, in dit geval het omrijden waard.

Google Maps: Hoge Hereweg 33, Glimmen

Hier kun je je eigen bierpakket samenstellen >

Martinus

Het Groningse Martinus is een familiebedrijf. Zoon Martijn brouwt, de rest van de fam staat achter de bar. Naast brouwerij is Martinus ook een proeflokaal (en jazzhol) dat je eigenlijk sowieso moet bezoeken als je in Groningen bent.

Bax Bier

Jonge Groningers Jeroen en Sepp startten hun bierbrouwerij in 2014, terwijl ze in 2016 al hun eigen brouwerij hadden geopend aan de Frieschestraatweg in Groningen.

Naast de bierbrouwerij hebben ze ook eigen proeflokaal. Hier kun je, naast het drinken van hun craftbier, ook pubquizen, klaverjassen en borrelhappen bestellen. Tegenwoordig organiseren ze ook een eigen internationale bierfestival. Goed bezig!

Google Maps: Frieschewegstraatweg 201/2A, Groningen

Aan welke bierbrouwerij in Groningen breng jij een bezoekje?

 

CategoriesDrankje doen