Z

ZO BAK JE VOORTAAN ALTIJD DE PERFECTE BIEFSTUK

biefstuk bakken - biefstuk maken - biefstuk klaarmaken - biefstuk in de oven - biefstuk koken

Goudbruin van buiten en mooi rosé van binnen: het bakken van een biefstukje is een precisiewerkje. Hieronder vind je de twee beste manieren waarmee jij zeker weten de perfecte biefstuk maakt.

Vind hier hoe je de perfecte biefstuk klaarmaakt > 

Benodigdheden 

  • Biefstuk
  • Boter
  • (Olijfolie)
  • Een braadpan of koekenpan
  • (Oven)
  • (Ovenschaal)
  • Peper & zout
  • Een vleestang
  • Een lepel
  • Zilverfolie

Ook leuk! 10 x diner recepten voor 2 voor een romantische avond thuis > 

Methode 1: In de pan

Haal het vlees op tijd uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Kruid de biefstuk aan allebei de kanten met peper en zout. Zet een koekenpan of braadpan op hoog vuur en smelt er een klontje boter in, met eventueel nog wat extra olijfolie. Bak het stuk vlees om en om; draai ongeveer elke minuut het vlees om. Giet ondertussen steeds wat boter over het vlees met een lepel, dit geeft ontzettend veel smaak.

Een rood stukje vlees bak je in ongeveer 3 minuten, een medium stukje in ongeveer 5 minuten en een doorbakken biefstuk in 8 tot 10 minuten.

Let op dat de boter niet verbrandt, en voeg dus af en toe een klein klontje koude boter toe. Als de boter te snel bruin wordt, zet dan je vuur wat lager. Zet de biefstuk ook even rechtop en op z’n zij in de pan met een vleestang zodat alle kanten mooi garen.

Klaar? Laat het vlees zo’n 5 tot 10 minuten rusten onder zilverfolie.

biefstuk bakken - biefstuk maken - biefstuk klaarmaken - biefstuk in de oven - biefstuk kokenbiefstuk bakken // biefstuk // biefstuk recept // biefstuk salade // biefstuk loetje // biefstuk manieren // biefstukpuntjes // biefstuk marineren // biefstuk kruiden // biefstuk gerechten

Methode 2: In de pan én de oven

Haal het vlees op tijd uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 160°C.

Kruid de biefstuk aan allebei de kanten met peper en zout. Zet een braadpan op hoog vuur en smelt er een klont boter in, met eventueel nog wat extra olijfolie. Bak het vlees ongeveer 1 tot 2 minuten aan elke kant.

Let op dat de boter niet verbrandt, en voeg dus af en toe een klein klontje koude boter toe. Zet de biefstuk ook even rechtop en op z’n zij in de pan met een vleestang zodat alle kanten mooi garen.

Leg het stuk vlees vervolgens op het rooster van de voorverwarmde oven. Zo kan de ovenwarmte de hele biefstuk gelijkmatig garen. Leg het vlees in een ovenschaal om vleessappen op te vangen. Bak de biefstuk 20 tot 25 minuten per kilogram vlees. Dus 500 gram vlees bak je bijvoorbeeld in 10 tot 12 minuten.

Haal uit de oven en laat het vlees zo’n 5 tot 10 minuten rusten onder zilverfolie.Op welke van deze twee manieren ga jij het perfecte biefstukje klaar te maken?