bar italia amstedam - hotspots spui - italiaanse restaurants amsterdam - pizza amsterdam centrum
N

NA 5 JAAR TERUG VAN WEGGEWEEST: BAR ITALIA

Goed nieuws voor wie ze net als wij miste: Bar Italia is na 5 jaar weer terug van weggeweest op het Rokin en aan de Nes. Nu mét terras! Waar in 2015 met Café de Paris een tripje naar de Franse keuken werd gemaakt, wordt er vanaf de zomer van 2020 weer Italiaans gekookt. Waarom? Simpel, de herinneringen aan de heerlijke pizza’s waren niet langer te weerstaan.

Bar Italia is een ideale plek voor liefhebbers van een échte Italiaanse espresso, lekker en betaalbaar eten, een gezellige borrel en misschien zelfs een klein dansje. Kortom, dé plek voor eigenlijk alles dat neerkomt op genieten.

Industrieel en no-nonsense

Het monumentale pand met een ingang aan zowel Nes als Rokin is een moderne interpretatie van de typische klassieke bars en restaurants in de grotere steden van Italië. Het interieur is industrieel en no-nonsense, maar doet warm en authentiek aan. Met het restaurant met open keuken, de bar, het ruime terras aan het Rokin en – niet te vergeten – brunch room Metropolitain biedt Bar Italia voor ieder moment van de dag de ideale hangout.

Carpaccio van pulpo & veel meer lekkers

Het restaurant, met eigen ingang aan de Neszijde, is dagelijks geopend vanaf 18:00 uur. Verspreid over twee verdiepingen én met gigantisch terras is het een ideale plek voor zowel romantische diners als etentjes met grotere groepen.

Op de uitgebreide menukaart staan niet alleen pizza’s uit de steenoven, maar ook aanraders zoals carpaccio van pulpo (heerlijk!), bieten tartaar en linguine nero met langoustine. En dat allemaal voor opvallend betaalbare prijzen voor goede porties. 

bar italia amstedam - hotspots spui - italiaanse restaurants amsterdam - pizza amsterdam centrumBar Italia Amsterdam // Italiaans eten Amsterdam Centrum

Bar (Italia)

Naast het restaurant is ook de bar een lekkere plek voor zij die houden van een lekker drankje en een beetje dansen. Of je nu na het diner nog even wat calorieën eraf wilt dansen of gewoon een cocktail of biertje komt drinken met vrienden; hier hang je goed.  

Take out & delivery

Wat nieuw is voor zowel Bar Italia als Metropolitain, is de mogelijkheid tot afhalen en bezorging. Daarmee geniet je van steengoede pizza’s en French toast waar je maar wil. 

Bar Italia is 7 dagen per week geopend: van zondag tot en met donderdag van 17:00 uur tot 03:00 uur, op vrijdagen en zaterdagen van 17:00 uur tot 04:00 uur. Vanaf 18:00 uur opent de chef zijn keuken voor diner!

Reserveren kan via www.bar-italia.nl, reserveren@bar-italia.nl of 020 – 620 2442.

CategoriesFijne Foodspots