1

10 x DE BESTE AZIATISCHE KOOKBOEKEN

Beste Aziatische kookboeken - curry kookboeken - Indische kookboeken

Gyoza’s, sushi, rendang, kimchi, Aziatisch eten is zó lekker. Maar thuis evengoed Aziatisch leren koken als in restaurants is pas echt een kunst. Daarom maakten wij een lijstje met 10 x de beste Aziatische kookboeken, van goedkope tot dure en van dikke pillen tot hele korte kookboekjes!

Dit zijn 10 x de beste Aziatische kookboeken op een rijtje, voor jezelf of om cadeau te doen >

1. BAO van Erchen Chang

Een Aziatisch kookboek dat je waarschijnlijk het liefst als tafelboek neerlegt in je woonkamer of altijd opengeslagen op je aanrecht wil laten liggen, is ‘BAO’ van Erchen Chang! Het boek vertelt het verhaal van de vijf gelijknamige restaurants van de auteur en staat bomvol prachtige recepten en variaties van bao buns, de authentieke gestoomde Aziatische broodjes. Het boek is Engelstalig en kwam in maart 2023 uit, maar is nu al één van de beste Aziatische kookboeken volgens Girls Who!

2. The Streetfood Club kookboek

Wel eens bij een vestiging van The Streetfood Club gegeten of geborreld? Dan kun je de lekkere hapjes die je daar hebt besteld vanaf nu thuis maken! Van ontbijt tot lunch en van borrelhapjes tot volwaardige avondmaaltijden, en allemaal Aziatisch streetfood met een moderne twist. Hier koop je dit leuke Aziatische kookboek >

3. Kimchi van Ae Jin Huys

Kookboeken kunnen ontzettend aan de prijs zijn, een van de beste Aziatische kookboeken die aan de minder dure kant is, is ‘Kimchi‘ van Ae Jin Huys. In het boek leer je over álle mogelijke manieren om kimchi, de traditionele gefermenteerde kool, te verwerken in Koreaanse gerechten. “Gezond Koreaans koken”, daar draait het volgens de auteur om! En of je de kimchi zelf maakt of kant-en-klaar koopt bepaal je zelf

4. Veggie Aziatisch koken van Rain Lundström

Eet je vegetarisch en ben je ook dol op Aziatisch eten? Dan is het kookboek ‘Veggie Aziatisch koken‘ van Rain Lundström een aanrader! Dat kookboek staat vol met lekkere groentes, peulvruchten, koolhydraten en sauzen, allemaal gebaseerd op smaken van het verre Oosten! “Van Japanse ramen tot het vouwen van dumplings en mangosalades uit Maleisië”!

Meer tips voor het beste Aziatisch kookboek vind je onder de foto >

Meer vega? Dit zijn 10 x de populairste vega kookboeken >

5. Beste kookboeken over Aziatische bowls & bouillons

Nóg zo’n boek dat je het liefst tentoon zou willen stellen in je keuken, is ‘Aziatische bowls & bouillons‘ van Pippa Middlehurst vanwege de prachtige en kleurrijke illustraties op de voorkant. Daarin lees je uitgebreid over alle recepten die je in een ‘bowl’ kunt serveren. Lekker voor jezelf op de bank óf voor gezellig bezoek! Nog een leuke tip: dezelfde auteur maakte nog zo’n mooi boek maar dan over dumplings & noedels!

6. Asian Green van Ching-He Huang

Eet je plantaardig, of zelfs volledig veganistisch? Dan leert dit boek je álles over veganistisch Aziatisch koken. Oesterzwammen, tempeh, bimi, er valt zoveel lekkers te eten zonder vlees en zuivel te gebruiken in de keuken, in ‘Asian Green‘ van Ching-He Huang wordt het je allemaal uitgelegd. Dus, verras je vrienden en familie die nog overtuiging nodig hebben eens met veganistische gerechten uit dit boek, ook wel een van de beste Aziatische kookboeken!

7. World Street Food van Tom Vandenberghe

Een Aziatisch kookboek dat nog niet verkrijgbaar is maar waarvan we nu al voorspellen dat hij in ons rijtje met beste Aziatische kookboeken thuishoort, is ‘World Street Food‘ van culinair avonturier Tom Vandenberghe! Tom en foodfotograaf Luk Thys trokken door Azië, New York en Londen voor zeven kook- en reisverhalen voor dit boek! Verkrijgbaar vanaf 27 september 2023!

Meer tips voor het beste aziatisch kookboek vind je onder de foto >

8. The Curry Guy van Dan Toombs

Dol op Indische curry? Dan moet je een van de beste Aziatische kookboeken, ‘The Curry Guy‘, zien te krijgen! Dan Toombs legt je daarin namelijk uit hoe je 200 verschillende curry’s, tandoori’s en bijgerechten maakt. Het boek is ook nog eens ‘compleet’ verkrijgbaar of je koopt de veggie variant! En dan is het ook nog eens een mooi én dik boek om aan je collectie toe te voegen.

9. Nopi van Yotam Ottolenghi

Een echte klassieker: ‘Nopi’. Uitgebracht door de auteur van een paar van de beste Aziatische kookboeken verkrijgbaar, Yotam Ottolenghi. In dit boek komen het Midden-Oosten en Verre Oosten elkaar tegen met als resultaat “uitgesproken en gedurfde smaken” volgens Yotam! Kwartel, walnotensalsa en misoboter op één bord, gedurfder wordt het niet… En jij kunt het met dit boek gewoon zelf maken!

10. West eats East van Marc Declercq

Aziatische gerechten én cocktails in één boek. Dat klinkt toch als een van de beste Aziatische kookboeken ooit? Ontdek het allemaal in ‘West eats East‘ van Marc Declercq. Je leert door het boek alles over de smaken van China, Japan, Thailand en Vietnam met duidelijke uitleg én mooie fotografie!

Welk boek uit dit lijstje met beste Aziatische kookboeken kies jij uit?