A

AREPA RECEPT, UITLEG & VARIATIES

arepa recept - arepas maken - arepa ah - arepa vulling - arepas vulling - hoe maak ik arepas - arepa venezuela - arepas

Arepas zijn heerlijke maïsbroodjes die van nature glutenvrij zijn! Gemaakt met maar een paar ingrediënten en helemaal vegan. Ben jij benieuwd waar dit broodje vandaan komt en wat voor lekkers je ermee kunt maken? Hieronder vind je een arepa recept, uitleg en variaties.

Vind hier het recept voor en uitleg over arepa broodjes >

Waar komen arepas vandaan?

Arepas of maïs cakes zijn de meest populaire broodsoort die is gemaakt met voorgekookte maïs en komt oorspronkelijk uit Venezuela. Hier worden arepas bij alle maaltijden gegeten. Doordeweeks als lunch, snelle avondmaaltijd of als side dish. Als ze zijn gebakken kunnen ze gevuld worden met wat je maar wilt!

Ook lekker! Vind hier 10 repeten met pita broodjes >

Arepa recept

Ingrediënten

300 gr voorgekookt maïsmeel
450 ml water
1 tl zout
Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Meng het maïsmeel, water en zout tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat meel toe als het te nat is of wat water als het te droog is.
  2. Rol van het deeg 8 ballen. Druk de ballen plat tot een schijfje van ongeveer 10 cm.
  3. Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de broodjes in 5 tot 8 minuten per kant goudbruin. Je kunt eventueel ook een tosti- of grill-apparaat gebruiken!
  4. Nu is het tijd om te genieten van deze Venezolaanse maïsbroodjes!

Waar vul ik mijn arepas mee?

Eet als ontbijt bijvoorbeeld arepas met gebakken of gekookte eieren, als lunch met hummus en gegrilde groenten, als snack met geraspte kaas of als diner met pulled chicken of draadjesvlees. Eigenlijk kun je dit broodje zien als een kruising tussen een pita en een normale sandwich en kun je er dus alle kanten mee op!

En, ben jij al overtuigd om zelf dit arepa recept te maken voor ontbijt, lunch of diner?