Cocktails zijn in de laatste jaren onwijs populair geworden, zowel in buurtkroegen en restaurants als in grand cafés. Om deze trend te vieren heeft van 16 t/m 22 maart vindt de 4e editie van de Amsterdam Cocktail Week (ACW) plaats. Hieronder vind je alles wat je daarover moet weten.
Vind hier alles wat je over de ‘Amsterdam Cocktail Week’ >
De hele week bieden deze bars, naast hun gebruikelijk menu, twee speciale ACW signature cocktails aan tegen een gereduceerd tarief: 5 euro voor de non-alcoholische cocktail en 8 euro voor de alcoholische variant. Daarnaast worden er tijdens deze week door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd, met als rode draad deze drie trends:
1. Alcoholvrije cocktails
Een verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt populairder. In cocktailbars zie je dan ook steeds vaker non-alcoholische cocktails op de kaart. Daarnaast wordt het aanbod van non-alcoholische dranken telkens groter. Sinds de oprichting heeft Amsterdam Cocktail Week zich ontwikkeld tot het grootste platform voor de non-alcoholische cocktail.
Dit jaar zijn onder andere Ceder’s, Copperhead 0%, Damrak 0.0%, Fluère, Hooghoudt Zero Zero 24, Kever Genever 0.0%, Palette en Seedlip trotse non-alcoholische deelnemers aan de Amsterdam Cocktail Week.
Vind hier 14 x de beste cocktailsbars in Amsterdam voor een unieke ervaring >
2. Dating
Om de cocktailbar als perfecte date hotspot uit te lichten, is dating website Lexa dit jaar de hoofdsponsor van de Amsterdam Cocktail Week. Daarnaast zullen er verschillende events worden georganiseerd voor singles. Are you ready to mingle?
3. Drinks & Food
Steeds vaker werken bar en keuken samen om zo de ultieme smaakbeleving te bezorgen. Ook tijdens deze speciale week bieden 17 locaties de kans om cocktails met bites af te wisselen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zo doen er voor het eerst drie Ron Gastrobars mee en organiseert Kampai op woensdag 18 maart een ‘Wine en Dine’ evenement, waarbij een heerlijk 3 gangen diner gecombineerd wordt met cocktails.