6

6 x UNIEKE ALPACA BOERDERIJEN IN NEDERLAND

Alpaca boerderij Overijssel - Alpaca boerderij Zuid-Holland - Wandelen met alpaca's - Alpaca boerderij Brabant - Alpaca boerderij Drenthe - alpaca's boerderijen in Nederland - activiteiten met alpaca's - alpaca arrangement

Een uurtje tussen de alpaca’s waarbij je de pluizige vriendjes kan aaien óf knuffelen. Het kan bij de talloze alpaca’s boerderijen in Nederland. Daarnaast zijn de diertjes ook dé ideale wandelmaatjes want de alpaca’s houden wel van een ommetje. Maar naast wandelen én knuffelen, kan je op veel boerderijen ook andere (bijzondere) activiteiten doen. Hier vind je 6 x unieke alpaca boerderijen in Nederland.

Van picknicken en yogalessen tot overnachten. Hier vind je 6 x unieke alpaca boerderijen in Nederland >

1. Picknicken met alpaca’s in Overijssel

Een kopje thee met lekkere hapjes terwijl de schattige alpaca’s om je heen huppelen. Dat klinkt als een alpaca droom dat uitkomt, toch? Bij Alpaca Boerderij Lemelerveld bestel je voor 22,50 euro per persoon een picknickpakket, waarmee je gezellig kan ontspannen & smikkelen tussen de pluizige diertjes. Zelfs met slecht weer, want dan wordt de picknickweide vervangen door een overdekte stal.
AdresDwarsweg 8

Ook leuk! 15 x mooie pluktuinen in Nederland >

2. Alpaca boerderij in Drenthe

Met de alpaca aan je hand door de Drentse bossen of slapen in een stal tussen de alpaca velden. Bij Zonneveld Alpaca’s kan het! Maak de dieren van dichtbij mee, trek een paar kiekjes voor de Gram en geniet van al het moois om je heen. Als je meer wilt weten over de harige vriendjes kan je de rondleiding op de boerderij doen en de alpaca’s voorzien van lekkere (alpaca)lekkernijtjes.
Adres: Kanaal Westzijde 2A

3. Alpaca boerderij in Brabant

Als er ergens een uitgebreide alpaca boerderij in Nederland staat, is dat wel bij Feed & Greet in Vorstenbosch. Op deze boerderij wonen er 50 alpaca’s (and counting), genoeg diertjes om te aaien dus. Dan is het kijken naar alpaca’s ook niet saai (er gebeurt altijd wel wat) maar met de diverse activiteiten die je hier kan doen, is vervelen geen optie!

Volg een yogales tussen de alpaca’s, een speurtocht voor de kleintjes of wandel, voed en aai ze. Neem een drankje & hapje in de Alpacabar of wordt wakker met uitzicht op de Alpaca’s vanuit je vakantiewoning.
Adres: Leeghandseweg 10a,

4. Alpaca boerderij in Zuid-Holland

Dwars door het Rhoonpolder, tegen het eind van Essendijk, wonen Els & Wim samen met een grote familie Alpaca’s. En jij kan logeren op de Alpacaboerderij Willemshoeve, want naast een boerderij staat er een bescheiden bed & breakfast op de weide. Slaap zowat tussen de dieren én drink je kopje koffie ‘s ochtends in de serre met uitzicht op de wollige alpaca’s. Ook leuk: je kan vanaf hier de rivierenroute lopen om zo de omgeving ook te ontdekken.
Adres: Essendijk 68

In de zomer op een pop-up camping in Nederland? Dit zijn de leukste >

5. Yoga & Alpaca’s bij Klinkenberg

Wist je dat Alpaca’s kunnen helpen bij het verminderen van stress? Daarom kan je op Alpacahoeve de Klinkenberg in Sassenheim meer doen dan alleen met de pluizige vriendjes wandelen. In de velden van de alpacaboerderij, waar de alpaca’s rond huppelen, kan je een yogales volgen. De combinatie van de yoga oefeningen, aanwezigheid van de alpaca’s én buitenlucht zorgen dat je helemaal ontspannen terug naar huis gaat.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon te wandelen met de diertjes. Dat werkt ook érg ontspannend! Daarnaast geeft deze alpacaboerderij in Nederland ook de mogelijkheid om in het landleven van de alpaca’s te stappen voor alle ins & outs. De full alpaca experience dus!
AdresKlinkenberg 15

5. Alpaca boerderij in Limburg

IJs & Alpaca’s. Bestaat er een betere combinatie? Op de Alpaca’s Mountain in Sweikhuizen, boven op de berg, kan je na het wandelen jezelf (nog meer) verwennen met Italiaanse schepijs. Maar dat is niet alles: mocht je een keer zin hebben in een andere activiteit dan wandelen, kan je bij deze alpacaboerderij ook tussen de alpaca’s golfen. Met 12 holes, hindernissen én tussendoor de schattige diertjes aaien, ben je wel een middagje zoet.
Adres: Bergstraat 2

En, ga jij binnenkort langs een Alpaca boerderij in Nederland om de zachte beestjes te aaien, mee te wandelen, golfen of tussen te slapen?

CategoriesWalk & Visit