Op zoek naar een hippe twist op de klassieke gevulde eitjes? Deze gevulde eitjes ‘carpaccio stijl’ met truffelmayonaise zijn precies wat je nodig hebt! De combinatie van de hartige smaak van carpaccio, de romige truffelmayonaise en het frisse ei maakt dit tot een echte smaakmaker. Of je ze nu serveert bij een borrel of als chique snack, deze eitjes zorgen gegarandeerd voor een luxe touch.
Dit recept komt van Maddie’s Foodlife. Lees hieronder snel verder hoe je deze gevulde eitjes maakt >
Stap 1: Wat heb je nodig voor deze gevulde eitjes?
- 4 eieren
- 3/4 el truffelmayonaise
- snuf peper & zout
- paar druppels worcestershiresaus
- 2/3 plakjes spek
- 1/2 el Parmezaanse kaas snippers
- 1 el pijnboompitten
Optioneel:
- Bieslook voor de kleur
Stap 2: Hoe maak je ze?
- Kook de eieren hard in circa 10/12 min. Laat ze schrikken en laat ze afkoelen.
- Pel de eieren. Snijd in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit (tip: dit gaat makkelijk met een koffielepeltje). Doe het eigeel in een kom en meng dit met de truffelmayonaise, peper & zout en worcestershiresaus (dit gaat het makkelijkste met een vork).
- Bak de plakjes spek krokant (maar dan ook echt lekker krokant!), laat ze afkoelen en verkruimel ze. Verkruimel ook de Parmezaanse kaas snippers.
- Stop het eigeelmengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de eiwitten (dit kan eventueel ook gewoon met een lepel). Garneer met de spekcrumble, parmezaanse kaas crumble en pijnboompitten. Bestrooi er nog wat zwarte peper over en maak eventueel af met wat bieslook. That’s it, eet smakelijk!
Ga jij deze gevulde eitjes ‘carpaccio stijl’ maken?
CategoriesRecepten & Trends