7

7 x ENGE FILMS VAN 2024 OM IN DE HALLOWEEN MOOD TE KOMEN

Enge films 2024

Halloween komt eraan, en dat betekent dat het tijd is voor nieuwe horror films! Dit jaar hebben filmmakers ons weer overladen met een paar echt gruwelijke horrorfilms die je niet wilt missen. Hieronder vind je 7 x enge films die je in de perfecte Halloween-sfeer brengen. Dus pak je popcorn, dim het licht en maak je klaar voor een flinke dosis spanning!

Lees hieronder meer over enge films van 2024 om in de Halloween mood te komen >

1. Joker: Folie à Deux

Daar is ‘ie: het langverwachte vervolg op de hitfilm uit 2019, met Joaquin Phoenix weer als Joker en Lady Gaga als Harley Quinn. De film heet Folie à Deux, wat ‘waanzin voor twee’ betekent. Het gaat over de gekke liefdesrelatie tussen Joker en Quinn in het Arkham gesticht in Gotham City. Wij zijn super benieuwd hoe dit uitpakt, vooral met het verrassende musical-thema in de film! Ben jij al geweest?

2. The Substance


Elizabeth Sparkle was ooit een grote ster, maar nu dreigt ze vergeten te worden. Ze besluit The Substance te gebruiken, een drug van de zwarte markt die haar tijdelijk een jongere en betere versie van zichzelf maakt. Het probleem? Ze mag maar een week in die versie blijven, anders krijgt het nare gevolgen.

Meer enge films 2024 hieronder >

3. Alien: Romulus

Een groep jonge ruimtekolonisten verkent een verlaten ruimtestation en denkt een rustig avontuur te beleven. Maar al snel komen ze oog in oog te staan met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum, iets dat hun ergste nachtmerries overtreft…

4. Speak No Evil 

Wanneer een Amerikaans gezin wordt uitgenodigd voor een weekend op het prachtige landgoed van een charmante Britse familie, met wie ze op vakantie bevriend zijn geraakt, lijkt het een droomvakantie te worden. Maar al snel verandert deze idyllische setting in een echte nachtmerrie.

5. Oddity

Een blinde medium en curiosawinkelier rouwt nog steeds om de dood van haar tweelingzus, die een jaar geleden om het leven kwam. Terwijl ze haar verlies verwerkt, ontdekt ze dat een houten mannequin uit haar kabinet van curiositeiten een sleutelrol speelt in haar zoektocht naar de waarheid achter de moord op haar zus.

Lees verder over meer enge films 2024 >

Dit zijn 10 x Nederlandse horror boeken >

6. The First Omen

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome gaat om een leven van toewijding aan de kerk te beginnen, komt ze oog in oog te staan met een duisternis die haar laat twijfelen aan haar eigen geloof. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die gericht is op het tot stand brengen van de geboorte van het vleesgeworden kwaad.

7. Exhuma

Na een reeks paranormale gebeurtenissen schakelt een rijke familie in LA het jonge sjamanenduo Hwa Rim en Bong Gil in om hun pasgeboren baby te redden. Wanneer ze arriveren, voelt Hwa Rim dat een donkere schaduw van een voorouder zich aan de familie heeft vastgeklampt. Om de rust te herstellen, besluit ze het graf op te graven en de voorouder te bevrijden, met de hulp van Sang Deok en Yeong Geun. Tot hun schrik ontdekken ze dat het graf zich op een sinistere plek in een afgelegen dorp in Korea bevindt. Onbewust van de gevolgen graven ze het op, waardoor een kwaadaardige kracht die eronder ligt vrijkomt.

Welke enge film kijk jij om in de Halloween mood te komen?

CategoriesChill