Z

Zo organiseer jij het perfecte tuinfeestje met de meiden

Ben jij aan de beurt om een gezellige middag met de meiden te organiseren? Wat is er dan leuker om dit tijdens de zomermaanden te doen en dat gewoon lekker in je eigen tuin? Omdat we heel goed snappen dat het organiseren van een dagje met de meiden best een uitdaging kan zijn, hebben wij een aantal handige tips. Zo vertellen we je precies stap voor stap wat je allemaal nodig hebt en kunnen we je verzekeren dat het uiteindelijk allemaal reuze meevalt.

Zo organiseer jij het perfecte tuinfeestje met de meiden >

De juiste voorbereiding is het halve werk

Het klinkt zo cliché, maar de juiste voorbereiding is het halve werk, dat geldt dus ook hier! Begin heel simpel met het uitsturen van een datumprikker, zodat je in ieder geval weet wanneer iedereen kan. De kans dat er met een grote groep altijd één of twee zijn die niet kunnen, is vrij groot. Omdat je daar helaas niet altijd rekening mee kunt houden, moet je de knoop soms doorhakken, hoe zonde of het ook is. Nadat de datum vaststaat, is het tijd voor het bepalen van een thema. In de zomer heb je mogelijkheden genoeg. Wat dacht je van een bohemian feestje of alles in Hawaii? Kortom, mogelijkheden genoeg.

De aankleding van de tuin

Als het thema is bepaald, kun je aan de slag met de aankleding. Verlichting, tafels en allerlei andere dingen om de tuin te versieren mogen dan niet ontbreken. Wat wij ontzettend leuk vinden, is een lichtsnoer buiten voor onder de overkapping of langs de schutting. Verlichting zorgt namelijk voor een groot deel van de sfeer, los natuurlijk van de gasten en de muziek. Het is wel verstandig om op tijd te beginnen met je zoektocht. Sommige spullen kun je namelijk beter online bestellen, waardoor je vaak even moet wachten voordat alles binnen is. Je kunt natuurlijk ook gewoon de taken verdelen, zodat je niet alles zelf hoeft te doen, maar dat is helemaal aan jou. Tip: het meest populaire type lichtsnoer is de prikkabel buiten voorzien van LED lampjes.

Hapjes en drankjes

Een gezellige tuin is belangrijk, maar nog belangrijker zijn de hapjes en de drankjes. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een cocktailworkshop te doen, zodat jullie allemaal jullie eigen drankje kunnen maken? Als het gaat om de hapjes, kun je afhankelijk van de temperatuur kiezen voor wat frisse hapjes, zoals een fruitsalade, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Bekijk gewoon even zelf wat jij en je vriendinnen lekker vinden, zodat je op basis daarvan wat lekkere dingen kunt maken of halen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon een cateraar in te schakelen.

Zorg voor wat activiteiten

Tuurlijk weten dat meiden ook prima de hele middag gezellig kunnen kletsen, maar voor een geslaagde middag is het ook leuk om wat activiteiten te organiseren. Dit hoeft echt niet ontzettend ingewikkeld te zijn hoor! Wat dacht je van bijvoorbeeld wat leuke spelletjes of een quiz waarbij jullie allemaal dingen over elkaar moeten raden. De kans dat jullie na een paar minuten helemaal in een deuk liggen, is vrij groot. Het is dus zeker aan te raden om hier eens goed over na te denken. Ook een middag vol Hollandse spelletjes staat al garant voor plezier.

Handige aanvullende tips

Nu je weet waar je allemaal aan moet denken, hebben we nog een aantal handige tips. Dit zijn wel vooral praktische tips, maar wel handig om te weten.

Zo organiseer jij het perfecte tuinfeestje met de meiden: wees flexibel met de planning

Houd rekening met het weer en pas indien nodig de planning aan. Het is daarom handig om altijd een locatie achter de hand te hebben, zodat je de boel bij regen niet hoeft af te zeggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ook naar binnen kunt of een grote tent hebt waar iedereen gewoon droog blijft en het niet uitmaakt of de zon wel of niet schijnt. Heb je deze mogelijkheid niet, dan is het handig om niet één, maar direct twee datums te prikken. Zo weet iedereen dat ze er twee vrij moeten houden en is het niet een enorme puzzel om een nieuwe datum te prikken.

Maak het comfortabel

Zorg ervoor dat je tuinfeestje comfortabel is voor iedereen. Denk aan voldoende zitplaatsen, schaduwplekjes op hete dagen en iedereen naar het toilet kan. Nu kun je, wanneer je met een paar meiden bent, prima allemaal binnen naar het toilet, maar is het in geval je met een flinke groep bent, verstandiger om even een toilet te huren. Wat we vaak zien, is dat kleine dingen het verschil kunnen maken.

Zet leuke muziek op

We hebben het al even genoemd, maar naast de aankleding, hapjes en drankjes, bepaalt de muziek natuurlijk ook voor een groot deel de sfeer. Zorg er dus ook voor dat je een afspeellijst hebt met leuke muziek en begin bijvoorbeeld rustig. Je zult zien dat wanneer je alles goed voorbereid en rekening houdt met de kleine dingen, dit een feestje wordt om niet snel meer te vergeten.

CategoriesNiet gecategoriseerd