O

OP VAKANTIE NAAR EGYPTE: TIPS, BEZIENSWAARDIGHEDEN & ACTIVITEITEN

vakantietips Egypte - piramiden van gizeh - Wat te doen in Hurghada - Hurghada bezienswaardigheden - bezienswaardigheden Egypte - Luxor Egypte - wat te doen in Egypte - overnachten in Egypte

Een vakantie naar Egypte is leuk om meerdere redenen: je hoeft je geen zorgen te maken over de zonnestralen (het is hier altijd warm), je kunt terug in de tijd stappen van de piramiden, farao’s & sfinxen. Én, er is genoeg verkoeling te vinden bij de mooie badplaatsen van het land. Hieronder vind je handige tips, de leukste bezienswaardigheden & activiteiten op een rijtje!

Van praktische tips tot prachtige bezienswaardigheden & leuke activiteiten: dit wil je weten als je op vakantie naar Egypte gaat >

1. Overnachten in Egypte

Als je naar Egypte reist, wil je natuurlijk wel in een leuk hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed! In Egypte kun je kiezen voor vele soorten overnachtingen: van all inclusive resorts tot hotels vlakbij prachtige bezienswaardigheden. Wij zetten hier vier leuke hotel tips op een rijtje:

  1. Sunrise Montemare Resort -Grand Select: een volledige vijfsterren all inclusive resort in de gezellige badplaats Sharm-el-Sheikh, met alles erop en eraan. We praten over een locatie vlakbij het strand, diverse eetplekjes in het hotel, privé zwembad en zelfs een spa.
  2. Horus Guest House Pyramids View: voor wie wakker wil worden en in slaap wil vallen met uitzicht over de piramiden van Gizeh. Want zoals de naam al doet vermoeden – ben je in een paar stappen bij de oudste bouwwerken van de mensheid!
  3. Triumph Luxury Hotel: in het nieuwe gedeelte van Caïro vind je dit luxe hotel met privé zwembad. Het is de perfecte uitvalsbasis wie de cultuurrijke hoofdstad van Egypte wil ontdekken.
  4. Steigenberger Pure Lifestyle: voor wie naar Egypte gaat voor een strand- en luiervakantie. Dan is dit hotel in het hartje van de leuke badplaats Hurghada perfect. Het is een adult only hotel, nabij het strand en met diverse privé zwembaden.

Onder de afbeeldingen beginnen we met de vakantietips voor Egypte >

Bron: Sunrise Montemare Resort – Grand Select

Leuke plaatsen, vakantietips, bezienswaardigheden & activiteiten in Egypte >

2. Bezoek de cultuurrijke hoofdstad Caïro

Caïro bruist, van de historie en van mensen. Het is een chaotische stad die aanvoelt alsof je in verschillende tijdsperken bent. Tegelijkertijd. Zo is het hier hartstikke normaal om ezelkarren voorbij te zien komen, terwijl aan de andere kant toeterende auto’s voorbij sjezen. Eerlijk, deze stad is niet voor iedereen. Maar er zijn maar weinig steden in de wereld die zó bruisen zoals Caïro dat doet.

Wat is er dan allemaal te doen in Caïro? Je kunt hier in de grootste bazaar ter wereld, ,Khan-el-Khalili, struinen. Voor het scoren van leuke souvenirs, sieraden en kruiden. Ook kun je het Egyptisch Museum induiken om meer te weten te komen over de rijke historie van Egypte. De mysterieuze piramiden bezoeken of het bekijken van het Citadel, waar je diverse musea, moskeeën (bekendste = de Al-Azhar) en andere gebouwen vindt.

3. Stap terug in de tijd bij piramiden van Gizeh 

In het westen van de cultuurrijke hoofdstad Caïro vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van Egypte: de drie piramiden en de Sfinx van Gizeh. En als je het ons vraagt, mag je deze ruim eeuwenoude, mysterieuze bouwwerken écht niet overslaan. Want hoe bijzonder is het dat deze piramiden meer dan 5000 jaar geleden gebouwd werden en tot de dag van vandaag nog steeds overeind staan?!

Hoe bezoek je de piramiden van Gizeh? Vanuit Caïro kun je bij het Egyptisch Museum bus 355 of 357 nemen. Of je kunt met de metro naar halte El-Giza om daar verder te gaan met bus 900 of 997. Of boek bij het hotel een taxi Er zijn ook genoeg georganiseerden tours in de omgeving die je ophalen vanaf je hotel of een centraal punt.

Meer vakantietips in Egypte >

4. Bezoek de badplaatsen: Hurghada & Sharm el Sheikh

Vaak vluchten toeristen na een bezoekje aan de piramiden van Gizeh naar de mooie badplaatsen van het land. Om verkoeling te zoeken in zwembaden of op stranden en te genieten van de vele zonnestralen. Zo is Hurghada geliefd bij zonaanbidders en all-inclusive fanaten. Wat met een ruim 30 kilometer lange kustlijn en een prachtig onderwaterwereld niet zo gek is. Maar ook Sharm el Sheikh is een populaire badplaats die je tussen de hoogte bergtoppen van Egypte vindt.

5. Snorkel met kleurrijke vissen

Wist je dat De Rode Zee één van de mooiste onderwaterwerelden op aarde heeft? De zee is hier namelijk bizar helder. Dus voor wie het heerlijk vindt om in het water kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen te spotten, kan haar hart goed luchten in Egypte.

Naast badplaatsen Sharm el Sheikh en Hurghada, zijn ook de badplaatsen Marsa Alam (walhalla voor snorkelaars), El Quseir (klein & authentiek) & Safaga (minder toeristische havenstad) leuk om je snorkelset erbij te pakken.

Ook leuk! 8 x mooie badplaatsen in Turkije >

6. Struin door de oude wijk Dahar in Hurghada

Hurghada is meer dan een mooie badplaats, waar je lekker kunt bakken op het strand of de onderwaterwereld kunt ontdekken. De oude binnenstad is een typisch Egyptische stad: net zoals Caïro een beetje chaotisch en lichtelijk stoffig door het omringende woestijnlandschap. Maar als je verder kijkt, zie, ruik en proef je hier een heel nieuwe cultuur.

De oudste wijk Dahar is de meest authentieke gedeelte van de stad. Voor wie afvraagt ‘wat te doen in Hurghada’, is een leuke dagbesteding is om samen met een tour door deze wijk te struinen. Tijdens je tour kom je bijvoorbeeld langs een bazaar zoals we die kennen van een ‘Duizend-en-een-nacht’, waar je souvenirtjes voor jezelf of het thuisfront kunt scoren.

Meer vakantietips, activiteiten & bezienswaardigheden voor een vakantie in Egypte >

7. Maak een Nijlvallei cruise

Je weet ’t misschien nog wel van geschiedenisles: de Nijl was een belangrijke rivier in het Oude Egypte en zorgde voor de vruchtbaarheid van de grond. Vandaag de dag kunnen we de bijzondere Nijlvallei bewonderen vanuit het water, met een Nijlcruise. Je bezichtigt hierbij de Noordelijke vallei. Bekend om de gedoemde stad Akhetaten, een optische klooster &  de kalkstenen van tempel van Seti. En het Zuidelijke gedeelte die we herkennen aan de tempel van Horus en de steengroeve Gebel Silsila. Boek hier je Nijlcruise >

8. Doe een avontuurlijke woestijnsafari

Egypte staat bekend om haar woestijnen. Iets wat wij in Nederland totaal niet kennen. Ontdek meer van het woestijnlandschap met een georganiseerde tour. Waar je de pracht van de Egyptische woestijn ziet, toffe zandactiviteiten zoals sandboarding onderneemt en ook de verleidelijke Wadi El Rayan watervallen en torenhoge Mudawara bergen van je bucketlist afstreept! Boek je tour hier >

Ook leuk! 20 x tips om te doen tijdens je vakantie in Kaapstad >

>

9. Snuif cultuur in de grootste openluchtmuseum Luxor

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Egypte is ’s werelds grootste openluchtmuseum: Luxor. Deze stad , liggend aan de oude oevers van de Nijl, zit vol met goed bewaarde graven, monumenten en tempels uit de Egyptische Oudheid. Een echt walhalla voor cultuursnuivers, geschiedenis- en architectuurliefhebbers.

Wat te doen in Luxor? De naam ‘grootste openluchtmuseum’ zegt nog niets van wat er écht allemaal te zien & doen valt in deze prachtige stad in Egypte. Maar we doen ons best om je een beeld te geven van de belangrijkste bezienswaardigheden:

  • De Vallei der Koningen: een begraafplaats van de farao’s (waar onder Toetanchamon) met ondergrondse gangen & oude muurschilderingen op een bergachtig terrein.
  • Karnak tempel: grote zuilen en hiërogliefen vormen deze tempel. En het is ’s werelds op één na grootste religieuze complex en voor velen de meest heilige plaatsen in Egypte.
  • Tempel Dier el-Bahari: door middel van platforms en pilaren heeft de tempel van koningin Hatsjepsoet indrukwekkende trappen en verschillende niveaus.

Praktische vakantietips voor je vakantie naar Egypte >

  • 10. Regel een visum: voor een vakantie in Egypte heb je een visum nodig. Dit kun je van te voren makkelijk via internet regelen. Je krijgt dan het visum per e-mail toegestuurd, die je uitgeprint mee kunt nemen. Dat kan bijvoorbeeld via de ANWB >
  • 11. Reizen: je kunt op meerdere manieren door Egypte reizen. Met de bus, taxi of via georganiseerde reizen. Regel je taxi’s via het hotel, boek van te voren je georganiseerde tours en vraag ook niet teveel rond bij de bushalte: vaak willen ze daar geld voor. Ga goed voorbereid op reis!
  • 12. Bezoek je een bazaar? Houd dan rekening met onrealistische prijzen van – misschien wat opdringerige – verkopers. Want of je het nu hartstikke leuk of stom vindt: afdingen is hier de norm.
  • 13. Kijk goed bij het boeken van een overnachting: een driesterrenhotel in Egypte heeft niet dezelfde kwaliteit als een ***hotel in Nederland. Houd daar rekening mee. En, zoals stiekem voor elke stad/land geld, lees de recensies en verdiep je in de locatie van een accommodatie.
  • 14. Neem niet teveel contant geld mee: je loopt het risico dat je het verliest óf dat het gestolen wordt. Tegenwoordig vind je in vele toeristische gebieden geldautomaten. En accepteren grote bedrijven vaak ook een creditkaart. Geld kun je overigens ook in banken omwisselen.
  • 15. November tot en met februari is de beste reistijd: Egypte is altijd warm, maar in de zomer kan het wel érg heet zijn. Niet handig als je ook dingen wil bezichtigen. Dat kun je het best in het najaar doen.

En, welke bezienswaardigheden & badplaatsen bezoek jij tijdens je vakantie naar Egypte?

CategoriesAfrika