1

1001 arabische nachten in je eigen achtertuin: zo doe je dat

Ondanks dat het nu nog ijskoud is buiten, komen de lente en zomer er in een rap tempo aan. Tijd om alvast na te denken over hoe je al die tijd gaat doorbrengen in je tuin of op je balkon. Zie je jezelf ook al wegdromen in een 1001 nacht setting? Denk aan kleurige kussens, oosterse lampjes, moziekspiegels en wierrook. Waan je als een sultan in je eigen paradijs, maar dan gewoon in jouw achtertuin of balkon. Hier volgen een aantal tips om deze droom tot leven te wekken!

1001 arabische nachten in je eigen tuin? Zo creëer je dat >

Creëer een loungehoek van pallets

Deze trend hebben we veel terug gezien in de afgelopen jaren. Een pallet loungehoek geeft jouw achtertuin de perfecte chill plek, zonder dat het je bakken met geld kost. Vaak zijn pallets gratis af te halen via marktplaats of kun je ze voor een klein prijsje halen bij de kringloop of een ander bedrijf in de regio. Ben je een beetje handig? Ga dan voor DIY! Er staan talloze filmpjes te vinden op internet over hoe je zelf een pallet bank maakt. Alles wat je nodig hebt zijn schroeven, een boormachine en pallets. En een setje (of twee) handige handjes.  Heb je al een pallet bank of loungehoek, dan hoef je hem alleen maar op te leuken met wat oosterse decoraties. Kies bijvoorbeeld voor palletkussens van Merel in Wonderland met kleurrijke en oosterse designs. Merel in wonderland is een webwinkel die zich specialiseert in zelf ontworpen woonartikelen die handgemaakt worden in India. Ze hebben allerlei kleurrijke spulletjes die perfect zijn om een oriëntaalse sfeer te creëren in je huis of tuin. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg duurzaam en gebruiken ze voornamelijk gerecyclede stoffen voor hun producten.

Decoreer de rest van je tuin in dezelfde sfeer als je loungehoek

Is het gelukt om een oriëntaalse loungehoek te maken? Trek deze lijn dan door naar de rest van je tuin of balkon met subtiele decoratie of grote eyecatchers, afhankelijk van je smaak en afmetingen van je buiten vertrek. Denk bijvoorbeeld aan schattige oosterse lampjes, lampionnen of lantaarns. Deze schijnen vaak in verschillende kleuren en hebben een print die licht doorlaat. Dit zorgt vervolgens voor interessante schaduwen op je muur die een gezellige sfeer creëren.

1001 arabische nachten

Ze hebben ook leuke oosterse buitenkleden bij Merel in Wonderland. Leg een kleed onder je koffietafel in je loungehoek van pallets en het voelt net alsof je binnen bent, maar dan buiten! Geniet van de lange zwoele zomeravonden op je blote voeten. Met een buitenkleed geef je je loungehoek dat echte huiskamergevoel. Een andere optie is om overal lieve waxinehouders met spiegeltjes en in verschillende kleuren te plaatsen. Dit zal je tuin of balkon nog gezelliger en sfeervoller maken. 

Dit waren de tips om een 1001 arabische nacht te maken van je tuin of balkon. Weet jij al hoe je je tuin of balkon gaat inrichten voor aankomende zomer? Kies je voor deze toffe oriëntaalse stijl of ga je toch liever voor iets anders? Hopelijk ben je in ieder geval geïnspireerd geraakt en ga je de zomer van je leven beleven!

CategoriesNiet gecategoriseerd