Sucuklu yumurta (gebakken ei met Turkse knoflookworst) is een super populair ontbijtgerecht: het is goedkoop, makkelijk en snel te maken. Traditioneel eet je dit gerecht gewoon uit de pan, soms met een stukje brood. Benieuwd hoe je het gerecht precies maakt? Hieronder vind je het ontbijt recept voor Turkse sucuk met ei.
Vind hier het makkelijke ontbijt recept voor Turkse sucuk met ei >
Sucuk is de meest gegeten worst in Turkije en omstreken. Het is gemaakt van gemalen rundvlees en wordt op smaak gebracht met zout, peper, sumak, komijn, cayennepeper en knoflook. Vervolgens wordt hij voor een paar weken gedroogd, waarbij de kruiden zorgen voor een natuurlijk fermentatieproces. De worst is half gedroogd, dus niet zoals de Spaanse worsten (zoals fuet) die je kent. Perfect voor een vullend ontbijtje!
Ingrediënten
3 eieren
1 worstje (sucuk)
Roomboter
Een halve tl zwarte peper
Een halve tl zout
Bereidingswijze
- Leg de roomboter in de pan en laat het smelten.
- Snijd het worst in plakjes.
- Leg de plakjes worst in de pan met de gesmolten boter en laat het braden.
- Als de plakjes worst zijn gebraden, breek je de eieren in de pan.
- Strooi het zout en de zwarte peper in de pan.
- Het gerecht is klaar als de eieren zijn gebakken.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
Tip van ons: Dit gerecht is heerlijk met een stuk flatbread uit de oven!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor Turkse sucuk met ei?
CategoriesRecepten & Trends