Altijd al eens mee willen kijken in een keuken op culinair topniveau? Dineren aan een Chef’s Table geeft een uniek kijkje in de keuken! Benieuwd waar je precies kunt eten aan de keuken in Amsterdam? Hieronder vind je onze 11 favoriete Chef’s Table restaurants.
Vind hier de restaurants waar je aan de keuken kunt eten aan een Chef’s Table in Amsterdam >
Restaurant Vermeer
Dit toprestaurant in het centrum van Amsterdam heeft wel een héle bijzondere chef’s table; met het speciale Chef’s Table arrangement neem je namelijk plaats aan de tafel midden in de keuken. Écht middenin de keuken. Terwijl jij aan deze speciale tafel zit zijn de koks om je heen druk aan het werk om allerlei fantastische gerechten klaar te maken. Een bijzondere (en smaakvolle!) ervaring. Je boekt dit arrangement hier >
Chef’s table restaurant Wils
Bij restaurant Wils brengt het keukenteam een ode aan de oerkracht van eigenlijk alle keukens: vuur. Je kunt hier bijzonder lunchen of dineren aan de keuken, aan de bar of aan tafel. Ze hanteren hier een semi à la carte menu. Tip: in de zomer is hun terras geopend met uitzicht op het Olympisch Stadion.
Restaurant 212
Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot koken de sterren van de hemel in Restaurant 212. De gerechtjes worden voor je neus bereid en de chefs serveren de maaltijden zelf uit. Dit maakt eten hier een hele beleving! Leuk om te weten: dit hele restaurant is eigenlijk een Chef’s Table want er zijn geen losse tafels.
Sinck
Met een wijnbar in het souterrain en een fijn restaurant, hebben Sabas Joosten (ex-sommelier de Librije***), Timo van der Stad en chefkok Sander Bierenbroodspot een oase voor de liefhebber van lekkere wijnen en goed eten gemaakt. Zonder twijfel een van dé wijnhotspots van Amsterdam en ook hier kun je genieten aan een Chef’s Table!
BAUT
Het leuke aan BAUT in Oost is de relaxte vibe in het restaurant en de keuze tussen een wisselend menu of de uitgebreide a la carte kaart. Zie het als fine dining in een nonchalante kunstzinnige sfeer. En dat is precies wat het Amsterdamse restaurant zo uniek maakt. Ideaal voor een borrel, lunch of diner aan de keuken.
De Juwelier
De Juwelier is (weer) een restaurant van chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212. Bij De Juwelier gaan ze terug naar ouderwets à la carte met de technieken van nu. Er wordt gewerkt met een kleine kaart, maar wel een kaart die volstaat met topgerechten. Ook hier is een plaatsje aan de keuken erg aan te raden!
Bridges
In het hart van onze hoofdstad vind je Bridges in hotel Sofitel Legend The Grand. Het bekroonde restaurant biedt een verrassend, internationaal à la carte en Chef’s menu. Vis is koning in dit strakke restaurant, waar je trouwens een mooi uitzicht hebt over de grachten! Maar het mooiste uitzicht is natuurlijk op de keuken.
Bistro de la Mer
Bistro de la Mer is een restaurant van chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212. Een restaurant waar het allemaal draait om vis, vis en nog meer vis. Pal naast grote broer De Juwelier werd begin deze maand (maart 2022) dit nieuwe visrestaurant geopend. Net als bij 212 is (bijna) dit hele restaurant een grote Chef’s Table!
Maris Piper
Voor een avondje bijzonder dineren in Amsterdam reserveer je een tafeltje aan de Chef’s Table van Maris Piper. Voor ’t oog maakt het culinaire team een 7-gangendiner voor je klaar van het menu uit de brasserie. Uiteraard met bijpassende wijnen voor wie wil. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar voor dit chef’s menu in Amsterdam.
Yamazato
Wil je op een Japanse manier bijzonder uit eten in Amsterdam? Trakteer jezelf dan zéker een keer op een tafeltje bij Yamazato. Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori en jij kunt dus meekijken vanaf de Chef’s Table!
Mr. Gyoza
Mr. Gyoza is een nieuwe en gezellig gyoza bar met een divers menu van creatieve gyoza’s, Japanse bijgerechten, lekkere cocktails, sake en Japans bier. Je dineert en drinkt aan een lange bar samen met alle ander gasten. Aanrader!