Op zoek naar een makkelijke en vegetarische salade als lunch? We got you covered! Wij hebben namelijk het recept voor een overheerlijke Griekse salade met kikkererwten en olijven gevonden. Hieronder vind je hem.
Vind hier het recept voor de Griekse salade met kikkererwten >
Ingrediënten
Voor de salade:
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Een rode paprika, fijngesneden
Een gele paprika, fijngesneden
Rode ui
Een groene paprika, fijngesneden
15 cherrytomaatjes, gehalveerd
Een kommetje ontpitte kalamata olijven
1 middelgrote komkommer, gesneden
Fetakaas, verkruimeld of gesneden in blokjes
Voor de dressing:
2 el olijfolie
2 el vers geperst citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en hussel goed door elkaar.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, knoflook en oregano door elkaar. Verdeel de dressing dan over de salade en meng alles daarna weer goed door elkaar. Proef even en voeg naar smaak (eventueel) meer peper en/of zout toe.
- Zet de salade 1 uur in de koelkast om te marineren, of serveer hem gelijk.
Tip van ons: de salade is het lekkerst binnen 2 tot 3 dagen na het maken!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor de Griekse salade met kikkererwten?
Bron: AMBITIOUS KITCHEN
CategoriesRecepten & Trends