5

5 x VIETNAMESE BÁNH MÌ BROODJES IN AMSTERDAM

vietnamese sandwich - banh mi amsterdam - vietnamese baguette - baguette vietnam - banh mi bestellen amsterdam - vietnamees broodje

Als je ooit in Vietnam bent geweest weet je precies waar het over gaat als je ‘bánh mì’ hoort. Deze typisch Vietnamese sandwich is een van de klassiekers uit hun keuken. Op zoek naar dit heerlijke broodje in eigen land? Hieronder vind je 5 adresjes om te genieten van de Vietnamese baguette in Amsterdam.

Ben jij op zoek naar een originele sandwich voor de lunch? Vind hier dé plekken voor een Vietnamese bánh mì in Amsterdam > 

Wat is een bánh mì?

bánh mì betekent letterlijk vertaald ‘brood’ en in Vietnam wordt deze sandwich voornamelijk met stokbrood/pistolet gemaakt. De Vietnamese hebben geleerd om brood te bakken van de Franse kolonisators en die zijn natuurlijk de beste in het bakken van ‘baguettes’.

Elk banh mi-kraampje verkoopt weer een andere versie van de sandwich, maar vaak zit er een goede laag paté op, gevolgd door minstens een soort varkensvlees. Dit in combinatie met verse koriander, ingelegde groenten, een (chili)peper en iets zuurs, maakt het een broodje die je niet snel zult vergeten!

Vind hier nog meer heerlijke Vietnamese streetfood gerechten >

Benieuwd waar je deze Vietnamese baguette scoort in Amsterdam? Hier vind je 5 adresjes om bánh mì te proeven in Amsterdam:

Van Gogo’s Café & Deli

Dit Australische café vind je in de Tweede Egelantiersdwarsstraat en dit is misschien wel de place to be voor een banh mi in Amsterdam. Je vind hier 3 verschillende versies: een klassieke, een met kip en een vegan variant. Tip van ons? Bestel hier een bakkie Vietnamese koffie voor de full experience.

vietnamese sandwich - banh mi amsterdam - vietnamese baguette - baguette vietnam - banh mi bestellen amsterdam - vietnamees broodje

Bo Nam

Bo Nam is een Aziatische bistro midden in het centrum van onze hoofdstad. Ze serveren allerlei verschillende gerechten met authentieke Vietnamese smaken gemixt met internationale invloeden. Op de menukaart vind je hier maar liefst 5 soorten banh mi dus dat wordt kiezen!

Ô MAI

Ô MAI is een Vietnamese restaurant met een moderne twist. Hier serveren ze traditionele gerechten zoals je ze in Vietnam vind. Naast onder andere spring rolls, summer rolls en salades vind je hier ook verschillende goed gevulde banh mi broodjes op het menu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ô MAI Amsterdam (@omaiamsterdam)

Viet View

Deze fijne Vietnamese stand vind je in de Foodhallen in West. Wanneer je hier een banh mi besteld bestaat de basis uit vegan chili mayo, komkommer, augurk, koriander and rode peper. pepper. Als hoofdingrediënt kun je daarna kiezen uit een tofu, gegrilde rib-eye, gekarameliseerd varkensvlees of geroosterde kip.

Little Saigon

Little Saigon zit op twee plekken in Amsterdam, op de Zeedijk en op de Haarlemmerdijk. Bij deze fijne zaak eet je Vietnamese streetfood zoals je het in de straten van Hanoi of Ho Chi Minh vind. Op de kaart vind je simpele gerechten als pho, summer rolls en 7 verschillende banh mi baguettes.

En, bij welke van deze zaken in Amsterdam scoor jij binnenkort een Vietnamese banh mi?