R

RECEPT VEGAN CURRY SOEP MET ZOETE AARDAPPEL

vegan curry soep - vegan soep - vegan recept zoete aardappel - veganistisch recept - vegan recepten - veganistische recepten - gezonde soepen // gezonde soep maken - zelf soep maken - makkelijke soep recepten - thuis soep maken - tomatensoep maken - groente soep maken - winterse soeprecepten - soep basis maken - courgette soep maken - snelle soep maken - vegan soep

Met curry’s kun je veel verschillende kanten op. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld een rode of groene en deze vullen met vis of vlees, of kiezen voor een vegetarische/veganistische variant. De mogelijkheden zijn eindeloos. Inspiratie nodig? Hieronder vind je overheerlijk recept voor een vegan curry soep met zoete aardappel.

Zin in een gezond en veganistisch gerecht? Vind hier het recept voor de vegan curry soep met zoete aardappel > 

Ingrediënten 

1 el olijfolie
1 middelgrote ui, gehakt
1 jalapeno, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
3 teentjes knoflook, gehakt
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
4 aren suikermaïs, pitten verwijderd van de kolf
2 tl kerriepoeder
Snufje gemalen gember
450 ml light kokosmelk uit het blik
480 ml vegetarische bouillon
1/2 tl zout, plus meer naar smaak
Vers gemalen zwarte peper
Om te garneren: kokosyoghurt, koriander en groene uien

Meer gezonde soeprecepten vind je hier >

Bereidingswijze 

1. Voeg in een grote soeppan op middelhoog vuur de olijfolie, ui, jalapeno, knoflook, zoete aardappelen en maïs toe en bak 6 tot 8 minuten (of tot de aardappelen zacht worden). Breng daarna op smaak met kerriepoeder en gember.

2. Roer langzaam de melk en de vegetarische bouillon erdoor en schraap alle stukjes van de bodem van de pan terwijl je roert. Zet het vuur laag en laat 10 tot 15 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn en makkelijk met een vork kunnen worden doorprikt.

3. Om een ​​romige textuur te krijgen, meng je voorzichtig (!) 3 kopjes soep (± 700 ml) en doe je het weer terug in de pan. Roer goed door elkaar zodat alles goed mengt en breng daarna op smaak met zout en peper. Proef en pas indien nodig nog wat kruiden aan.

4. Bestrooi met de koriander, kokosyoghurt en groene uien.

5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke veganistische soep! 

En, wanneer ga jij dit makkelijke recept voor deze vegan curry soep met zoete aardappel maken?

Bron: Ambitious Kitchen