Ceviche bestaat officieel uit verse rauwe vis met veel limoen, verse kruiden en vaak met rode ui. Zin in een beetje variatie? Hieronder vind je een ceviche recept van garnalen en avocado.
Vind hier het ceviche recept van garnalen en avocado >
Ingrediënten
2 tot 3 medium avocado’s
450 gr kleine middelgrote garnalen gepeld en gekookt.
1 kleine tomaat in kleine blokjes
½ engelse komkommer in kleine blokjes
1 kleine paarse ui gesnipperd
150 gr verse ananas in kleine blokjes
8 tot 10 stukjes Peperoncinis in plakjes gesneden
20 gr peterselie fijngehakt
4 el olijfolie
1 limoensap
1 kleine sinaasappel, het sap en de schil
(2 el peperoncini-pekel)
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl selderijzout
Verse zwarte peper
Zout naar jouw smaak
Ook lekker! Vind hier nog 10 andere heerlijke vis recepten om thuis te maken >
Bereidingswijze
1. Meng in een middelgrote kom alle gehakte groenten, de garnalen en de gesneden peperoncinis. Voeg het limoensap, de sinaasappelschil en het sap, 2 eetlepels peperonciniespekel, de olijfolie, het knoflookpoeder, selderijzout, zwarte peper en een of twee snufjes zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar, dek af, zet in de koelkast en laat minstens 30 minuten marineren.
2. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en snijd een reepje van de achterkant van elke helft om de ronde kant plat te maken en ze stabiel op het bord te maken. Snijd met een schilmesje de binnenkant van de avocado voorzichtig in een ‘rooster’.
3. Sprenkel wat limoensap en een beetje zout over elke halve avocado op een serveerschaal en vul ze daarna met het ceviche mengsel.
4. Garneer als laatste met limoen- en sinaasappelpartjes, bananenchips of met crackers.
5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!
En, wanneer ga jij dit ceviche recept van garnalen en avocado maken?
Bron: Yes, more please