Van een heerlijke oudhollandse appeltaart tot een geweldig brood uit eigen oven. Met bakken kun je alle kanten op! Naast eigen recepten is het natuurlijk altijd fijn om inspiratie en kennis op te doen uit bakboeken. Hieronder vind je daarom 10 populaire kookboeken over bakken. Ready, set, bake!
Vind hier de beste kookboeken over bakken voor inspiratie, tips en heerlijke recepten >
100 luxe koekjes van eigen deeg
In dit kookboek vind je een verzameling heerlijke koekjesrecepten van koekjeskoningin Ellouisa. Alle recepten zijn voor ongeveer 20 tot 40 stuks, zodat je geen dagen in de keuken staat en niet met een grote berg koekjes zit (die je dan zelf maar moet opeten..). De koekjes zijn makkelijk te maken dankzij duidelijke beschrijvingen, zien er altijd geweldig uit en smaken fantastisch. Dit bakboek is voor iedereen, beginners én ervaren bakkers.
Hier koop je 100 luxe koekjes van eigen deeg >
Ons Bakboek
Niets zo lekker als zelfgebakken taart, koekjes, cake of biscuit. En thuiskomen in een huis met de geur van versgebakken brood is natuurlijk ook genieten! Deze derde versie van Ons Bakboek wil graag een basishandboek zijn voor de thuisbakkers! Met duidelijk en makkelijk geschreven recepten, stap-voor-stap beschrijvingen en prachtige foto’s. Begin al maar te watertanden!
Koop Ons Bakboek hier >
Ook leuk! Culinaire leeslijst: de leukste kookboeken om cadeau te doen >
Sweet
Heerlijk luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bedekt, crunchy koekje rechtstreeks uit de oven… Er is bijna niks wat ons zo’n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen. In dit kookboek keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.
Hier koop je Sweet >
Modern Baking (Nederlandstalig)
Van gezond bakken tot de echte bakklassiekers, dit boek heeft het allemaal. Zoet, hartig en alles wat daartussenin zit. Makkelijke recepten met verschillende thema’s, zoals karamel, koffie en toffee, fruit, zuivel, specerijen en chocola. Donna Hay start ieder hoofdstuk met geweldige taarten, cakes en koeken. De “quick fix’-recepten die daarna volgen zijn snel en eenvoudig, en de “fresh & light’-recepten zijn lekker healthy.
Koop Modern Baking hier >
Bakbijbel
Door middel van duidelijke instructies en foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken van bakken. Daarnaast vind je in dit kookboek meer dan 160 bakrecepten: van klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot fantastische brownies, friandises, tulband en koffiebroodjes. Ook krijg je tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het meest verrukkelijke en prachtigste bakresultaat.
Hier bestel je de Bakbijbel >
Brood uit eigen oven
De gedachte achter dit boek is dat de recepten en werkwijze super duidelijk moeten zijn. Dus geen ingewikkeld gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven. In dit kookboek wordt alleen met eerlijke ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Brood uit eigen oven bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood. Elke stap in het proces, van kneden en rijzen tot bakken wordt duidelijk uitgelegd. Kortom, hét broodboek voor alle thuisbakkers.
Koop Brood uit eigen oven hier >
Alvast wat inspiratie nodig? Vind hier 15 heerlijke brood recepten >
Laura’s bakery, het basisbakboek
In dit bakboek heeft Laura Kieft, van het populaire bakblog Laura’s Bakery, al haar beste basisrecepten verzameld. Daarnaast laat ze je zien dat je met simpele variaties oneindig veel verschillende baksels op tafel kunt zetten. Laura geeft je de nodige basiskennis, handige tips en andere ongeschreven bakregels zodat je vervolgens echt aan de slag kunt. Met deze recepten staat niets je meer in de weg om de show te stelen met de beste pareltjes uit eigen keuken.
Hier bestel je het kookboek >
Zuurdesem
Twee jonge Noorse vrienden leren je in dit kookboek brood kennen zoals het 5000 jaar geleden al gebakken werd. Zuurdesembrood, een soort geschenk uit de hemel. Je hebt er alleen meel, water en zout voor nodig. Ohja.. en tijd! Niet omdat het veel tijd kost om zuurdesembrood te bakken, maar omdat tijd super belangrijk is bij de ontwikkeling van de bijzondere smaak van het boord. Dit boek leert zowel de beginnende als de gevorderde bakker stap-voor-stap de geheimen van het lekkerste desembrood.
Hier koop je Zuurdesem >
Kleine taartjes
Leer in dit kookboek van Meike Schaling hoe je minimini’s maakt: de beroemde kleine taartjes van Petit Gâteau met elk dezelfde bodem en een unieke vulling. Voor alle bakkers, gevorderden én beginners, met een grote liefde voor bakken die willen leren vullen en decoreren. De kaft ziet er wat ons betreft al uit als een feestje dus dat belooft veel goeds..
Koop Kleine taartjes hier >
Het Borrelhapjes Bakboek
Hier bestel je Het Borrelhapjes Bakboek >