Soms heb je even geen zin om lang in de keuken te staan en wil je gewoon snel een lekkere maaltijd voor je neus. Daarom vind je hieronder het makkelijke, gezonde én vegan recept voor een simpele linzensalade met komkommer.
Vind hier het simpele en vegan salade recept met linzen >
Linzen zijn kleine peulvruchten. In Frankrijk noemen ze het de ‘kaviaar van de armen’, omdat linzen niet duur zijn, een goede vleesvervanger zijn en ze een beetje op kaviaar lijken. Deze goede bron van eiwitten verwerk je heel makkelijk in een gerechtje en geeft je een heerlijk verzadigd gevoel: perfect dus wanneer je wat bewuster, maar wel met smaak wilt eten.
Ingrediënten vegan linzensalade
Voor 4 personen
700 gr ongekookte groene linzen
450-500 ml water
1 rode paprika in stukjes gehakt
2 mini komkommers in plakjes gesneden
1 grote handvol kleine tomaten, gehalveerd
1 el kappertjes
2 el rode ui in stukjes gehakt
2 el verse peterselie in stukjes gehakt
1 el verse munt in stukjes fijngehakt
Sap van 1/2 citroen
1 el olijfolie
Zout
Peper
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 15 x makkelijke en gezonde saladerecepten >
Bereidingswijze vegan linzensalade
- Spoel de linzen af en voeg ze toe aan een middelgrote pan samen met het op middelhoog vuur. Breng dan het water aan de kook en zet het vuur laag zodat het 30 tot 40 minuten zachtjes suddert of totdat de linzen gaar zijn.
- Bereid ondertussen de andere ingrediënten en voeg ze toe aan een middelgrote slakom.
- Als de linzen gaar zijn (ze mogen niet papperig zijn, maar ze mogen ook niet te stevig zijn), laat je ze uitlekken. Daarna spoel je de linzen af met koud water (en laat ze weer uitlekken) en voeg je ze toe aan de slakom.
- Voeg het citroensap en olijfolie naar smaak toe.
- Proef even en voeg daarna nog zout en peper naar smaak toe.
- Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke linzensalade!