DRINK / Recepten & Trends

DE ULTIEME TRUCS OM RODE WIJNVLEKKEN UIT JE KLEDING TE VERWIJDEREN

Mors jij altijd wel rode wijn op dat net nieuwe gekochte witte blousje? Op het dure tapijt bij je ouders? of de ober zijn dienblad laat vallen precies over jou heen?

Je kent het wel: lekker tafelen, goede herinnering, een enthousiast verhaal… En voor je het weet zit er meer rode wijn in je nieuwe jurk dan in je glas. Geen paniek, met deze tips verwijder jij makkelijk je rode wijnvlek uit je kleding!

Het is ff schrikken wanneer je de rode wijn laat vallen en er vlekken ontstaan. Met deze 3 nieuwe tips gaan rode wijn vlekken als sneeuw voor de zon weg!

Bruisend water

Spa rood is dat tip waarvan wij ook niet wisten dat het echt zou helpen. Maar dat doet het dus wel. Hierbij een handige tip zodat niet gelijk alles kledder nat wordt: Giet de spa rood in een glas, pak een doekje en dep op de rode wijn vlek. De rode wijn vlek zal snel verdwijnen door het koolzuur. Je vlek wordt er letterlijk uitgebubbeld.

Wijn uitkiezen in de supermarkt doe je zo >

Zout

Keukenzout is altijd wel aanwezig in huis of in de kroeg. Dep het keukenzout op de rode wijn vlek en laat het even intrekken. Neem het af met een lauw doekje. Dit is trouwens ook een goede tip wanneer er een rode wijn vlek in het tapijt is gekomen. Laat het keukenzout dan 12 uur intrekken in de vlek. 12 uur laten intrekken? stofzuig het zout op en weg is de vlek.

Melk

Heb je nog melk in huis? En heb je de tijd? Dan kan de kleding met rode wijn vlek in een badje met melk leggen en de gehele nacht goed laten intrekken. Hierdoor zal de rode wijn vlek vervagen. Zorg wel dat je het kledingstuk na dit melk badje in de wasmachine gooit. Want dat ruikt niet lekker melk in je kleding.

Zorg dat je niet in de stress raakt bij het behandelen van een rode wijn vlek. Onthoudt altijd dat je moet deppen niet wrijven!

[instagram-feed]

 Gerelateerde artikelen