W

WAT TE DOEN IN KANDY, SRI LANKA: 7 x TIPS

Wat te doen in Kandy Sri Lanka

Kandy is een stad die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je reis door Sri Lanka. Het is dé culturele hoofdstad van het eiland en het krioelt van tuktuk’s, straatverkopers en mensen. Je vindt hier de beroemde Tempel van de tand, de kleurrijke Botanische Tuin en de Kandy Municipal Central Market. Ben je benieuwd naar meer tips? Hieronder lees je over wat te doen in Kandy, Sri Lanka.

Wat te doen in Kandy, Sri Lanka? Hieronder vind je 7 tips >

1. Bezoek de Tempel van de Tand

Het meest culturele hoogtepunt van Kandy is toch wel de Tempel van de Tand (Temple of the Tooth). Deze beroemde tempel dankt zijn naam aan het feit dat hier een tand van Boeddha wordt bewaard. In de ochtend (09:30 uur) en in de avond (18:30 uur) wordt hier een ritueel gehouden. Tijdens deze ceremonie gaan ze naar de bewaarplaats van de tand. Daarna loopt iedereen een rondje door de tempel, om offers te brengen en te bidden. Tip: koop een kaartje bij de tempel (ongeveer 2000 roepie per persoon).

Lees hieronder verder >

2. Struin door de Botanische Tuin Kandy

De prachtige Botanische Tuinen, beter bekend als de Royal Botanic Gardens, liggen op een kwartiertje rijden van het centrum. Het is een fantastische plek om even bij te komen van alle drukte in de stad. In de Botanische Tuin vind je meer dan 4000 plantsoorten en heel veel palmbomen. Tip: koop lekkere dingen op de markt en ga hier picknicken.

Meer tips hieronder >

Royal Botanic Gardens Kandy

Op zoek naar een leuk hotel in Kandy? Hier vind je 6 x tips >

3. Wandel rondom Kandy Lake

Als je een bezoekje brengt aan de Tempel van de Tand, wandel dan zeker rond Kandy Lake! De Tempel van de Tand is gelegen aan Kandy Lake: een mooi meer met een klein eilandje in het midden. Wanneer je hier wandelt vang je een glimp op van het dagelijks leven van de locals. Aanrader!

4. Struin over de Kandy Municipal Central Market

In de bruisende stad Kandy is een bezoekje aan Municipal Central Market een must! De markt bevindt zich in het hart van de stad en je vindt hier van alles: van kleding tot aan souvenirs en van kruiden tot aan de beste specerijen. Het is daarnaast ook de ideale plek om vers fruit in te slaan voor tijdens je trip. Tip: ooit een rode banaan geproefd? Heerlijk! Proberen dus ;).

Tekst gaat verder >

Sri Lanka market

5. Geniet van een prachtig uitzicht bij Sri Maha Bodhi Maha Viharaya

Random Kandy vindt je veel heuvels en op één van deze heuvels heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dat is bij een enorm, wit boeddhabeeld genaamd Sri Maha Bodhi Maha Viharaya. Dit gigantische beeld is 27 meter hoog en daarmee één van de grootste beelden van heel Sri Lanka. Tip: bezoek Sri Maha Bodhi Maha Viharaya in de avond voor een prachtig uitzicht op de verlichte stad Kandy. Magisch!

6. Beklim de Ambuluwawa Tower

Vanuit de stad is het ongeveer een uurtje rijden naar de Ambuluwawa Tower; goed te combineren dus wanneer je in Kandy bent! Deze toren, met zijn kronkelige trap, is 48 meter hoog en je hebt een prachtig uitzicht wanneer je de top bereikt. Het is wel een tikkeltje spannend, want de trap is steil en smal. Bij de ingang koop je een entree ticket en moet je nog 3,5 km omhoog lopen. Je kunt er ook voor kiezen om met een tuktuk naar de ingang te gaan. Scheelt je toch wat tijd…

Zou jij deze toren durven te beklimmen? >

7. Bewonder een culturele dans

Bij de Kandy Lake Club kun je iedere dag om 17:00 uur een culturele dans bewonderen. De show duurt een uurtje en je ziet heel veel verschillende traditionele dansen met vuurlopen en vuurspuwers. Combineer met een bezoekje daarvoor of erna aan de Tempel van de Tand. Hier koop je een kaartje voor een voorstelling >

Ga jij Kandy bezoeken tijdens je reis door Sri Lanka?

CategoriesAzië