G

GROENTEN IN DE HOOFDROL MET DE BALLO’S VAN VJEZE FUR

vjeze fur - ballo's - crisp

Je kent Vjeze Fur wellicht als de culinaire virtuoos achter Lekker Fred. Deze keer gaat hij de vleesloze uitdaging aan met plantaardige Ballo’s, de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Crisp. Met dit veggie alternatief voor de alledaagse gehaktbal kan je alle kanten op.

Nieuwe keuken, nieuwe ballen

Weg met de standaard gehaktbal en maak kennis met Ballo’s, heerlijke balletjes zonder vlees maar mét een overdosis aan groenten. De Nieuwe Keuken, het plantaardige foodmerk opgericht door Freddy Trathlener (aka Vjèze Fur), heeft drie verrassende smaken ontwikkeld die niet alleen je smaakpapillen, maar ook het milieu verwennen. Smokey-Classic, Ras El Hanout, en Pastinaak-Massala.

Dit zijn de favoriete vega gerechten van Romy & Arie Boomsma >

Groenten als hoofdrolspelers

Terwijl de meeste vleesvervangers zich richten op eiwitten, draait De Nieuwe Keuken de focus naar groenten. Vjeze Fur legt uit: “De meeste veggie balletjes bevatten slechts 20 tot 30% groenten. Dat kan beter.” Ballo’s zijn anders; ze bevatten bijna drie keer zoveel groenten als andere groenteballetjes, en als diepvriesproduct verminderen ze voedselverspilling.

vegetarische gehaktballen

Goed voor de planeet

Crisp’s categoriemanager, Marieke Keysers, benadrukt dat Ballo’s niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet. Door vlees te ruilen voor iets anders, stem je met je vork voor een smaakvol alternatief. Vjeze Fur heeft zelfs seizoensrecepten ontwikkeld die zonder Ballo’s niet compleet zijn. Denk aan pasta met rooie saus en ouderwetse boerenkoolstamppot.

De drie Ballo-smaken zijn afgestemd op de seizoenen:

  • Smokey-Classic: Het hele jaar door verkrijgbaar, met koolrabi, champignon, ui en gerookte kruiden. Perfect voor verschillende gerechten, van pasta tot broodjes.
  • Ras El Hanout: Herfst/winter editie met wortel, champignon, ui en heerlijke ras el hanout kruiden. Ideaal voor stamppot, couscous of op een broodje.
  • Pastinaak-Massala: Een andere herfst/wintertraktatie, gemaakt van pastinaak, champignon, ui met een massala kruiding. Combineer met rijst en pindasaus of serveer op een broodje.

Eet smakelijk!