R

RECEPT: VEGA GYROS VAN OESTERZWAM MET GRIEKSE TOPPINGS

Vega-gyros-recept

Zin in een Griekse maaltijd? Deze Vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings is écht heerlijk. Tegenwoordig is vega koken niet meer zo moeilijk! De oesterzwam is een fijn product voor een vis / vleesvervanger. Hieronder vind je een makkelijk en snel recept. Zo tover jij binnen no time iets lekker op tafel. Eet smakelijk!

Op zoek naar een lekker vega recept? Probeer dan eens deze vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings! Recept komt van Maddie’s Foodlife. Enjoy! >

Ingrediënten voor de Vega Gyros

Vega Gyros:

  • 300 g Oesterzwam 2 bakken
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl oregano gedroogd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl cayennepoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl mayple syrup
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper & zout

Toppings:

  • 4 pita’s (eventueel volkoren)
  • 4 grote tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • 150 g kalamata olijven
  • 200 g tzatziki 

Zo maak je een gezonde Griekse Gyros wrap >

De Vega Gyros bereiden

Stap 1: Scheur de oesterzwammen in stukjes net zo groot als kipfiletblokjes. Meng alle ingrediënten voor de vega gyros door elkaar heen. 

Stap 2: Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur. Schep de vega gyros erin en bak voor circa 5 min. aan alle kanten (tot het wat zachter & krokanter wordt).

Stap 3: Verwarm de pita’s in de oven.

Stap 4: Snijd de tomaten in partjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in ringen. Verkruimel de feta.

Stap 5: Snijd de pita’s open. Vul ze met de vega gyros, de gesneden groenten, feta, kalamata olijven & tzatziki.

Ga jij dit recept maken?