C

COMEDY CLUBS IN ROTTERDAM: 5 x LEUKE TIPS

Comedy club Rotterdam

Lachen met je vrienden in een comedy club is nog leuker dan om ze lachen, toch? Wij van Girls Who houden wel van een goede grap. Bij deze comedy clubs in Rotterdam doen we dan ook niets anders dan lachen, gieren en brullen. Geen flauwe grapjes, maar ijzersterke humor staat je bij deze comedy cafés in Rotterdam te wachten. Gegarandeerd: met buikpijn van het lachen zal je de tent verlaten. 

Avondje lachen? Dit zijn 5 leuke comedy clubs in Rotterdam >

1. Comedy club Haug 

Als eerste stand-up podium voor comedy is comedy club Haug een principe in Rotterdam. De club heeft drie podia waar er van stand-up comedy van woensdag tot zaterdag gegierd en gebruld kan worden van het lachen. Van Peter Pannekoek tot Theo Maassen, grote namen kan je hier tegenkomen.

Op woensdag en donderdag zijn er open mic avonden in de comedy club die niet alleen voor Nederlanders bedoeld zijn. Ook Engelse grappenmakers mogen hier op het podium klimmen. Terwijl je zelf probeert grappen te ontwijken komen obers aan tafel om je een hapje of drankje te serveren. En last but not least: op maandag zijn er try-outs voor vaste gasten en vrienden. Daar zouden wij wel proefkonijn willen zijn. 

Onder de foto nog meer comedy clubs >

2. Comedy club Ba-Dum-Tss

Als wereldstad kan Rotterdam niet anders dan ook een Engels comedycafé hebben. Bij comedycafé Ba-Dum-Tss kan er alleen om engelse grapjes gelachen worden. Het café heeft een vast toneel: elke laatste zondag van de maand wordt Jazzcafé Dizzy omgetoverd tot podium voor de open mic sessions. Opkomend talent kan zich aanmelden en de boel vermaken. Zelf hebben wij soms moeite met een goede grap in het Engels dus wij doen hier graag inspiratie op. Wie weet ontmoeten wij tonight wel de nieuwe Jimmy Fallon hier?

3. Theater Walhalla

Het mag dan een theater zijn, bij Walhalla in Rotterdam staan er voornamelijk comedy optredens op de agenda. Bekend en onbekend comedytalent beklimt hier het toneel. Van Jan-Dino Asporaat en Ronald Snijders die hier hun try-outs doen tot nieuwe lolbroeken die hun talent hier laten zien. Ook is er in deze creatieve hemel plek voor grappige kleinkunst. Kaartjes koop je het beste vantevoren: de plek is namelijk populair en verkoopt met grote namen snel uit. 

Onder de foto nog meer comedy cafés in Rotterdam  >

Meer tips voor comedy clubs in Rotterdam >

4. Comedy club Laugh Plug

Aan het lachen gemaakt worden op een boot in Rotterdam? Bij comedy club LaughPlug in Rotterdam zit je zonder vaste uitvalsbasis op woensdagavond dan goed. Met vaste avond Jokes on the Boat, maken comedians je in het Engels aan het lachen op boot de Vessel. Crazy right? De Wing it Wednesday wordt in cocktailbar Mavis gehouden waar wederom Engeltalige grappen je kant op komen. Mooi meegenomen: met een kaartje krijg je bij bar Mavis ook nog eens een korting op je cocktail.   

Hier vind je comedy cafés in Amsterdam >

5. Comedycafé Poor man’s laugh 

De naam doet anders denken maar bij Poor man’s laugh wordt er rijkelijk gelachen. De comedy club houdt ongeveer twee keer paar maand op vrijdagavond een avond in CultureHub Rotterdam. Meerdere comedians proberen een grote gulle lach te onfutselen op de open-mic avonden. De CultureHub is een galerie meets ontmoetingsplek meets podium en restaurant. Op de avonden zelf kan je dus tijdens het lachen ook een lekker hapje of drankje bestellen, best of both worlds right?

Dus, waar kunnen we jou binnenkort horen gieren van het lachen?

CategoriesChill