tanden bleken thuis - thuis tanden bleken - tips voor witte wanden - wittere tanden tips - tandenborstel - vrouw met witte tanden
K

KOFFIE OF (RODE) WIJN DRINKER? ZO BLIJVEN JE TANDEN WIT

Een stralend wit gebit: we willen het allemaal. Maar ‘helaas’ houden we ook van een bakkie pleur en een glas rode wijn, twee heerlijke drankjes die helaas voor een bruine aanslag op je tanden zorgt. Maar niet getreurd! Wij hebben een aantal oplossingen onder elkaar gezet. Hier lees je hoe je je tanden witter maakt!

Waarom witte tanden?

Waarom is het eigenlijk zo fijn om een witte tanden te hebben? Je zou het niet verwachten, maar uit onderzoek blijkt dat mensen met wittere tanden als sympathieker worden gevonden dan mensen met gelere tanden.

Het hebben van een gezond, wit gebit straalt uit dat je goed voor jezelf zorgt, waardoor mensen je eerder vertrouwen. Daarnaast zijn witte tanden ook goed voor je eigen zelfvertrouwen. Dus, reden genoeg om aan de slag te gaan met deze tips voor wittere tanden!

Waarom krijg je ‘gele’ tanden van koffie en rode wijn?

Maar eerst: hoe komt het eigenlijk dat onze tanden witheid verliezen door koffie en rode wijn? Dat zit zo. Koffie en rode wijn bevatten tannines. Dit zijn looistoffen die zich aan je tandplak hechten, en mocht dat nou precies de grote veroorzaker zijn van verkleuring van je tanden.

Dus, nooit meer wijn of koffie drinken voor een wit gebit? Ben je gek! Hier lees je hoe je je tanden wit houdt, ondanks de lekkere drankjes.

Goed poetsen doe je zo

De nummer 1 tip voor witte tanden is en blijft na goed poetsen! Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar bij veel mensen gaat het desondanks mis. Want, hoe poets je je tanden nou écht goed om ze wit te houden?

Bij een optimale gebitsreiniging neem je ruim de tijd om iedere tand individueel te poetsen. Geen vluchtige borstelbeweging door je gebit, maar rustige, ronde bewegingen van het tandvlees naar de tand. Een poetsbeurt zou dan ook minimaal twee minuten moeten duren.

Ook is aan te raden om niet direct na de maaltijd te poetsen. De bacteriën die dan nog in je mond zitten produceren zuur, wat jouw tandglazuur aantast. Wist jij dat?

 

tanden bleken thuis - thuis tanden bleken - tips voor witte wanden - wittere tanden tips - tandenborstel - vrouw met witte tanden

Bezoek regelmatig de mondhygiënist 

Een tandarts kan veel betekenen voor je gebit, maar daarnaast is het ook raadzaam om af en toe een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist. In deze stoel wordt je gebit namelijk écht schoongemaakt. Tandplak en -steen wordt van je gebit verwijdert en ja hoor: dat gunstig is voor de kleur van je gebit.

Flos erop los

Flosdraad en tandenstokers zijn er niet voor niets. Want zelfs na een goede poetsbeurt blijver er altijd kleine restjes achter tussen je tanden. Onze tip: maak flossen onderdeel van je routine. Het liefst minimaal één keer per dan, maar nog beter is om iedere ochtend en avond te flossen. Ook hiermee verwijder je tandplak: een van de grote veroorzaker van gele tanden.

Bleek je tanden

Tanden zoals Dave Roelvink? Dan kun je ook altijd nog overwegen om je tanden te bleken! En dat hoeft anno 2021 niet meer in dure bleeksalons of praktijken: thuis tanden bleken is tegenwoordig ook mogelijk. Handig, want zelf bleken van je gebit is veel minder duur en kost minder tijd.

En geen zorgen: alle producten zijn uitgebreid getest en voorzien van een certificering en voldoen aan de strenge richtlijnen van de Europese wetgeving. Het is dus niet gek dat het zelf bleken van tanden met een tandenbleekset zo populair is.

Drink water na koffie en wijn

Maar zelf nadat je je tanden hebt gebleekt is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je witte gebit. Je wil immers niet dat ze binnen no time weer verkleuren. Wat daarbij ook helpt is om altijd een glas water te drinken na een bakkie koffie of glas rode wijn. Hiermee spoel je de achtergebleven tannineresten weg zodat je vrolijk lachen naar je collega’s de rest van de dag.

En, welke van deze tips voor witte tanden ga jij in de praktijk brengen?

CategoriesChill