5

5 x DRANKJES VOOR DE PERFECTE TIKI-COCKTAILVOND

Tiki-cocktailrecepten - Cocktails thuis maken - Cocktailavond organiseren

Cocktails + vriendinnen + thuisblijven, die combinatie klinkt als muziek in de oren. Zo’n avondje is pas echt compleet met een goed-doordacht thema, en laten we die nou net voor jou voorgekauwd hebben. Hier vind je vijf Tiki cocktails recepten om een speciale cocktailavond mee te organiseren.

Op zoek naar leuke Tiki cocktail recepten? Hier vind je er vijf, het perfecte aantal voor een thema-cocktailavond thuis. Leuk: hier vind je speciale Tiki cocktailglazen >

1. Recept Tiki cocktail Pina Colada

Zeg jij Tiki, dan zeggen wij Pina Colada! Dit is hoe je het overheerlijke kokos-drankje maakt om de avond goed mee te beginnen, op de Girls Who-manier!

Wat heb je nodig voor 1 cocktail:

  • 30 ml blanke rum
  • 40 ml kokosroom
  • 40 ml ananassap
  • 10 ml suikersiroop

Bereidingswijze Pina Colada

Schenk de witte rum, kokosroom, ananassap en suikersiroop (je kunt ook gewoon een eetlepel kristalsuiker gebruiken als je geen suikersiroop hebt) in een blender met veel ijsblokjes. Mix de cocktail in de blender tot er geen klontjes meer inzitten en serveer in een groot glas (het liefst een hurricane-glas) met een ananasschijfje en verse (eetbare) bloemetjes. Proost!

Meer Tiki cocktail recepten vind je onder de foto >

2. Tiki cocktail Rosé sangria

Om een beetje in de zoete sferen te blijven kun je jouw gasten vervolgens een rosé sangria van Girls Who Magazine voorschotelen. Deze kun je lekker makkelijk van tevoren klaarmaken en in de koelkast zetten om in te schenken wanneer het zo ver is! Dit is ons recept:

Wat heb je nodig voor 1 cocktail:

  • 45 ml rosé
  • 30 ml vlierbloesemlikeur
  • 30 ml guavesap (dit kun je gewoon bij de supermarkt halen!)
  • Het sap van een halve grapefruit

Hoe maak je deze Tiki cockail?

Doe alle ingrediënten in een grote karaf, roer het goed door en zet koud! Serveer de cocktail met lekker veel ijs en een verse schijf grapefruit.

3. Mai Tai

Van de zoetigheid hebben jij en je gasten inmiddels wel genoeg, over op een sterkere cocktail: de Mai Tai. Hier vind je het recept voor dit rum-drankje maakt >

4. Missionary’s Downfall

Een drankje waar niet veel mensen ooit van hebben gehoord, maar hij is één van de allerlekkerste Tiki-cocktails: super muntachtig en fris. Zo maak je hem op jouw cocktailavond!

5. Dark ‘n’ Stormy

Als je gasten het nog aan kunnen, kun je als vijfde cocktail een heerlijke Dark ‘n’ Stormy voor ze maken. De perfecte cocktail om de avond mee af te ronden!

En, welke van deze Tiki cocktail recepten ga jij thuis maken? Of ga je liever de deur uit om Tiki cocktails te drinken? Dat kan in één van onderstaande hotspots >

De Rum Club in Utrecht

Bij De Rum Club in Utrecht wordt een echte tropical jungle aan de Oude Gracht beloofd, en die belofte maken ze waar! Hier kun je geen genoeg krijgen van het crushed ice, de munt en de echte Rum Club-rum. Zeker het proberen waard.

Meer leuke cocktailbars in Utrecht >

Tiki cocktails in Rotterdam

Op zoek naar Tiki-cocktails in Rotterdam? Ga maar eens langs bij Tiki’s aan de Hartmansstraat. Met het bamboe-interieur waan je je al in Hawaii voordat je een slokje van je Margarita hebt kunnen nemen.

Tiki cocktails drinken in Den Haag

Bij VaVoom Tiki Room op de Grote Markt in Den Haag kun je ook neerstrijken voor een Tiki-cocktailavond buiten de deur. De keuze is er reuze én ze hebben altijd een cocktail van de maand om je te verassen!

Rum Barrel in Amsterdam

Ben je een avondje in de hoofdstad en heb je zin gekregen in Tiki-cocktails? Rum Barrel is een leuke Tiki-cocktailbar in Amsterdam. Er zijn twee vestigingen, in Amsterdam Oost en Amsterdam West. Welke kies jij?

Waan jij je met al deze cocktailrecepten op een wit strand in de Bahama’s op je vriendinnenavond? Of ga jij toch liever een gezellig avondje uit voor Tiki-cocktails?