T

TEKST VOOR EEN HUWELIJKSKAART BEDENKEN: 5 x HANDIGE TIPS

tekst op een huwelijkskaart tips

Gaan twee bekenden van je binnenkort trouwen? Grote kans dat je ze hiermee wilt feliciteren. Dit kun je het beste doen door ze een huwelijkskaart te sturen. Het vinden van een kaartje lukt vaak wel, maar het bedenken van een leuke tekst is een ander verhaal. Weet je niet wat je op een huwelijkskaart moet schrijven? Wij hebben 4 handige tips op een rijtje gezet om je hierbij te helpen.

Hulp nodig voor een originele tekst op een huwelijkskaart? Wij helpen je in dit artikel alvast op weg >

1. Laat je gevoel spreken

Als je geen kei bent in het bedenken van teksten, kun je een kaartje kopen waarop iets als ‘van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk’ staat. Je hoeft hier vervolgens alleen je naam onder te zetten en klaar is Kees. Het bruidspaar waardeert het ongetwijfeld dat je aan hen denkt, maar toch komt het wat onpersoonlijk over. Doe daarom je best om zelf een leuke tekst te bedenken. Probeer je eens te laten leiden door je gevoel. Dit resulteert vaak in een persoonlijke tekst die recht uit het hart komt.

2. Benoem een bijzonder moment


Een persoonlijke boodschap op een trouwkaart doet het vaak beter dan een standaardtekst. Als het je aan inspiratie ontbreekt, kun je eens diep in je gedachten graven. Er is vast wel iets leuks wat je samen met het bruidspaar hebt meegemaakt. Zoiets kun je prima gebruiken voor de tekst op een trouwkaart. Heeft het koppel samen iets bijzonders beleefd en ben je hiervan op de hoogte? Dan vinden ze het ongetwijfeld hartstikke leuk als je dit benoemt.

3. Licht mooie eigenschappen uit

Wie niet weet wat hij op een huwelijkskaart moet zetten, kan er ook voor kiezen om mooie eigenschappen van het stel te benoemen. Staan ze bijvoorbeeld altijd voor je klaar of kun je ontzettend met ze lachen? Dan kun je dit als inspiratie gebruiken voor de tekst op de kaart. Bedankt ze hier niet alleen voor, maar benadruk ook dat je hoopt dat dit in de toekomst zo blijft. 

4. Laat je tekst maken

Weet je in grote lijnen wat de kern van de boodschap moet worden, maar vind je het lastig om dit op de juiste manier te verwoorden? Dit is geen probleem als je de huwelijkskaart online stuurt, want je kunt dan een tekst laten maken. Veel sites voor kaartjes sturen hebben namelijk een tool om je te helpen de perfecte tekst te maken. Geef simpelweg aan wat je wilt zeggen en er rolt binnen een paar tellen een unieke en persoonlijke boodschap uit.

5. Ontwerp zelf een huwelijkskaart

Je maakt ongetwijfeld indruk op het bruidspaar door ze een huwelijkskaart met persoonlijke boodschap te sturen. Gaat dit voor jou nog niet ver genoeg? Dan kun je zelf een kaart maken. Het voordeel hiervan is dat je zelf de uitstraling van de kaart bepaalt. Je kunt bijvoorbeeld een leuke foto van het stel op de voorkant zetten en de kaart versieren met stickers. Vervolgens voorzie je de kaart van een leuke tekst. In plaats van een geschreven tekst kun je ook eens voor een audio- of videoboodschap kiezen.

CategoriesNiet gecategoriseerd