S

Supercharge je cv als carrièrevrouw, 5 x tips

Als je serieus voor een baan wilt gaan, krijg je gegarandeerd een ‘nee’ als je lui hetzelfde cv stuurt naar alle vacatures die je opvallen, als je al een reactie krijgt. Dus of je nu een snelle opknapbeurt wilt of een volledige APK voor die allerbelangrijkste sollicitatie, volg ons vijf tips om je cv te superchargen als carrièrevrouw! 

Verwijder het overtollige 

Werkgevers zullen relevante informatie willen zien die je een interessante kandidaat voor een gesprek maakt, dus het is aan jou om deze duidelijk en bondig te geven. Gebruik gewoon Nederlands, vermijd clichés en jargon en zorg ervoor dat je niet aan het twijfelen bent. Het is verleidelijk om alles wat je maar kunt bedenken in de strijd te gooien om jezelf te verkopen, maar je wilt hun aandacht trekken met feiten, cijfers en prestaties. Je kunt ze verblinden met de rest tijdens het interview! Vermijd daarom opleidingen, cursussen, etc. die niet relevant zijn voor de vacature. Als je solliciteert voor een functie als manager in de zorg hoeft een Java-cursus immers niet genoemd te worden. 

Vergeet de trefwoorden niet

Het zal je misschien verbazen te horen dat je cv door een stukje software kan worden gelezen voordat het door een mens wordt gezien. Deze programma’s zoeken naar specifieke woorden of zinsdelen die betrekking hebben op de functiespecificatie of branche. Bij een overtuigend cv maken moet je dus zeker gebruik maken van deze trefwoorden. Bekijk vergelijkbare functiebeschrijvingen om een ​​idee te krijgen van specifieke zoektermen, of probeer de functietitel in een zoekmachine te typen. Wil je een HR-baan? Woorden als behulpzaam en klantgericht moet je dan zeker toevoegen in je cv. 

Kwantificeer je prestaties

Zeggen dat je meer omzet hebt gehaald is oké, maar als je zegt dat je omzet met 50% is gestegen tot 100 duizend euro per maand, zal elke werkgever gaan kwijlen van je cv. Gebruik waar mogelijk ondersteunende cijfers bij het noemen van omzet of kostenbesparing. Als je wijzigingen prestatie- of procesgerelateerd waren, zorg er dan voor dat je het voordeel vermeldt dat dit voor het bedrijf had. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je regelmatig trainingen over klantenservice hebt gegeven en een onmiddellijke verbetering zag in positieve feedback op je commentaarkaarten. 

Maak een mooi design

De presentatie van je cv is net zo belangrijk als de inhoud, dus probeer items gelijkmatig te verdelen en lange alinea’s te fragmenteren met regeleinden. Trek de aandacht van de lezer naar belangrijke statistieken door opsommingstekens te gebruiken in plaats van ze in zinnen op te sommen. Vermijd kieskeurige lettertypen zoals Times New Roman. Gebruik een eenvoudig, schoon lettertype zoals Arial, Verdana of Tahoma om het gemakkelijk leesbaar te maken. Probeer het nu – je zult versteld staan ​​van het verschil dat het maakt! 

Voeg een persoonlijke verklaring toe

Een goede persoonlijke verklaring kan zeer effectief zijn in je cv, maar dan is het wel cruciaal dat je dit goed doet. Houd het kort en benadruk je ervaringsniveau, sterkste vaardigheden en de persoonlijke en professionele kwaliteiten die je geschikt maken voor de baan. Als je vastloopt, waarom vraag je dan niet een vertrouwde vriend of collega om je sterke punten op te schrijven? Je zou verrast en gevleid kunnen worden door het lijstje!  

CategoriesNiet gecategoriseerd