T

Tips voor snel én voedzaam koken als je weinig tijd hebt

snel en voedzaam koken

Heb jij ook vaak te weinig tijd om uitgebreid te koken? Daar hebben tegenwoordig veel mensen last van. We hebben vaak een druk leven en uitgebreid koken is dan één van de eerste dingen waarmee we tijd proberen te besparen. Toch wil je wel voedzaam en lekker eten, waardoor je makkelijk voor dilemma’s komt te staan. Je hebt maar weinig tijd om een maaltijd te bereiden. Moet je dan toch maar voor een snack kiezen? Nee, dat hoeft zeker niet! Wij geven je een paar slimme tips om gewoon lekker voedsel te eten, ook als je weinig tijd hebt.

1. Zorg ervoor dat je basisingrediënten in huis hebt

Als je er altijd voor zorgt dat je gezonde basis ingrediënten in huis hebt, dan heb je eigenlijk alles in huis om gewoon een gezonde maaltijd te bereiden. Je hoeft niet dagelijks naar de supermarkt voor verse producten als je je inkopen bewust doet. Sommige dingen kun je wat langer bewaren, andere dingen kun je invriezen. Als je de basics voor een goede maaltijd in huis hebt, dan kun je altijd een lekkere maaltijd maken zonder dat je tijd kwijt bent aan boodschappen doen.

2. Kook meer dan je nodig hebt

Veel gerechten kun je gemakkelijk langere tijd in de vriezer bewaren. Denk bijvoorbeeld aan pasta’s en pastasauzen, stoofschotels en verse soep. Heb je vandaag meer tijd om te koken? Kook dan extra veel en je kunt er extra porties van invriezen. Op die manier heb je altijd een goede en gezonde maaltijd binnen handbereik op die dagen waarop je een stuk minder tijd hebt om in de keuken te staan. 

3. Maak gebruik van maaltijdboxen

Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan met maaltijdboxen. Daarmee krijg je steeds nieuwe recepten aangeboden en de producten die je hiervoor nodig hebt worden vers aan je voordeur geleverd. Probeer bijvoorbeeld eens een menu van HelloFresh en ontdek hoe makkelijk je met de verse producten een gezonde, lekkere en voedzame maaltijd bereidt.

4. Bereid je groenten alvast voor

Tot slot kun je echt veel tijd besparen door je groenten alvast voor te bereiden. Neem aan het begin van de week de tijd om alle gekochte groenten te wassen en te snijden, waarna je de groenten eenvoudig in afgesloten bakjes kunt bewaren in de koelkast. Je groenten zijn op deze manier al helemaal voorbereid om direct klaargemaakt te worden. Als je dan eenmaal gaat koken, dan win je hier zeker veel tijd mee.

CategoriesNiet gecategoriseerd