S

SKINCARE TRENDS VOOR 2024: TIPS EN PRODUCTEN

Skincare trends voor 2024 - skincare routine 2024 - skincare tips 2024

Ben jij ook dol op skincare? Elke ochtend en avond een moment voor jezelf nemen door je gezicht te reinigen en te verzorgen, hoe heerlijk is dat! Ondanks dat je je skincare routine misschien al tot in de puntjes vast hebt staan, is er altijd ruimte voor vernieuwing. Om wat inspiratie op te doen hebben wij wat suggesties voor je op een rijtje gezet. Skincare trends voor 2024: tips en producten!

Meer lezen over de skincare trends voor 2024? Dit zijn ze >

1. Skinimalism: minimalisme in skincare

Simpele stappen in je routine, met simpele ingrediënten en effectieve resultaten, dat is dé trend in 2024. Dus; geen tien verschillende serums meer in je badkamerkastje, maar een vaste routine met twee of drie ingrediënten die écht bij je huidtype passen. Misschien zie je zelf ook wel een stuk meer resultaat dan bij je oude, gevarieerde routine!

2. SPF (en skincare) in make-up producten

Er zijn twee type mensen. Zij die hun SPF dagelijks netjes aanbrengen op hun gezicht (en hals!) en zij die dit bijna elke dag zien te vergeten. Maar voor beide types is deze skincare trend voor 2024 een game changer: SPF in make-up producten! Oftewel; een foundation waar al SPF van hoge kwaliteit in zit, zodat je deze niet meer los aan hoeft te brengen. Toch weer een stap minder in je skincare routine ;).

SPF is overigens niet het enige dat steeds vaker te vinden zal zijn in make-up, we zien namelijk ook steeds vaker make-up producten waar daadwerkelijke skincare in zit. Bijvoorbeeld primers of foundations met niacinamide erin, een ingrediënt dat overigens ook een enorme skincare trend voor 2024 is. Je kunt ze gewoon bij de Nederlandse drogist vinden! Heerlijk efficiënt.

3. Minder celebrity skincare merken

Steeds meer beroemdheden brengen een skincare merk uit, maar de trend die we kunnen zien in 2024 is dat we hier totaal van afstappen! Steeds meer mensen kijken sceptisch naar deze skincare lijnen en zoeken uit wat er nu écht in de producten van de beroemdheden zit. Skincare kopen bij de Nederlandse drogist is in 2024 dus zo gek nog niet!

4. Skinhealth boven skincare

Stiekem weten we het allemaal wel, maar wat je in je lichaam stopt is minstens zo belangrijk als wat je erop smeert. Een geweldige skincare routine kan niet op tegen een ‘ongezond’ dieet. Daarom is de skincare trend voor 2024 dat steeds meer mensen zich zullen gaan focussen op het implementeren van gezonde voeding, die specifiek bij hun lichaam past, naast hun fijne skincare routine.

5. Skincare voor je hoofdhuid

Niet alleen je gezicht en hals verdienen skincare, ook je hoofdhuid verdient wat extra liefde! Een skincare trend voor 2024 is dan ook dat we steeds meer producten zullen gaan zien die goed zijn voor de hoofdhuid. Om irritaties te verhelpen, of om haargroei te stimuleren: bijvoorbeeld rozemarijnolie!

6. Bonustip: vergeet de basis niet

Skincare trends zijn ontzettend leuk om mee te experimenteren, maar vergeet de skincare basics niet! Een goede vaste routine bestaat uit ‘s avonds dubbel reinigen, een toner om de huid nog dieper te reinigen en te foliëren (afhankelijk van de ingrediënten van je toner), serums die bij je huidtype passen, een oogcrème en een fijne moisturizer voor jouw huidtype. Oh ja, en vergeet je SPF natuurlijk niet in de ochtend, ook in de winter!

Dus, welke tips neem jij mee in je skincare routine?

CategoriesChill