Een salade hoeft natuurlijk geen droge, saaie maaltijd te zijn. En ze hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je veel kanten op. En of je ze dan bereidt voor ontbijt, lunch of diner, ze zijn vullend genoeg voor een gehele maaltijd. Hieronder vind je het recept voor een vegetarische maaltijdsalade met flespompoen en boerenkool in de hoofdrol.
Vind hier het recept voor de vegetarische maaltijdsalade >
Ingrediënten
Voor de pompoen
1 middelgrote flespompoen, in stukjes gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
1 el olijfolie
Zout
Voor de boerenkool
1 bos boerenkool, in dunne plakjes gesneden
3 el citroensap (vanaf 1 citroen)
Zout
Voor de maaltijdsalade
Pitjes van 1 granaatappel
450 gr spruitjes, gehalveerd en geroosterd
150 gr tarwebessen, een nacht geweekt en 1 uur laten sudderen
150 gr gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt tot ze zacht zijn
Voor de dressing
6 el olijfolie
3 el citroensap
3 el granaatappelmelasse
3 tl dijon mosterd
Zout & peper
Meer recepten nodig voor lekkere maaltijdsalades? Hier vind je ze >
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng daarna de pompoenblokjes in een middelgrote kom met de olie, de gehakte knoflook en bestrooi ze met zeezout. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid de blokjes goed over de hele plaat. Rooster ze dan tot ze lekker mals zijn maar niet uit elkaar vallen (dit is ongeveer 30-40 minuten).
- Meng ondertussen de boerenkool, het citroensap en het zout met je handen. Na ongeveer 3 minuten zou het tot de helft van de grootte moeten zijn gekrompen.
- Maak dan de dressing door de olijfolie, het citroensap, de granaatappelpitjes en de dijon mosterd te mengen. Voeg daarna naar eigen smaak zout en peper toe.
- Als de pompoen goed is geroosterd, haal je deze uit de oven en laat je het 5 tot 10 minuten afkoelen. Voeg de blokjes dan toe aan de boerenkool, samen met de granaatappel, spruitjes, tarwebessen en kikkererwten. Voeg als laatste nog de dressing toe en dan kun je lekker gaan genieten van jouw vegetarische salade.
Met wie ga jij binnenkort genieten van deze vegetarische salade?
Bron: Eats Well With Others