T

TIP: DEZE FANCY ROSÉ PROSECCO VAN DE LIDL KOST GEEN DROL

rose prosecco - rose prosecco lidl - rose prosecco kopen - rose prosecco kopen lidl - rose prosecco waar te koop

Nippen van een glaasje rosé champagne of cava kon je tijdens deze zonnige dagen al doen op je balkon of in je tuin. Sinds januari 2021 is er ook rosé prosecco op de markt en Lidl heeft er een te koop voor een prikkie! Hieronder vind je er alles over.

Opzoek naar een nieuw drankje voor deze zomer? Vind hier alles over de rosé prosecco van de Lidl >

Nieuwe roze bubbels

Prosecco is al heel lang een beschermd product. Dat betekent dat de Italiaanse mousserende wijn aan een paar voorwaarden moet voldoen voordat je ook echt de naam prosecco mag gebruiken. Een vereiste was dat prosecco niet rosé mag zijn, tot nu…. Het Italiaanse ministerie voor Landbouw heeft vorig jaar namelijk goedgekeurd dat je ook een roze variant mag maken van de Italiaanse wijn. De verkoop hiervan was alleen pas toegestaan vanaf 1 januari 2021, na de oogst.

Ook lekker! Vind hier de lekkerste lichte rosé van de Albert Heijn >

Rosé prosecco van de Lidl

Gelukkig voor de rosé liefhebbers heeft nu ook supermarkt Lidl een lekkere rosé prosecco fles in het schap staan. De fles heeft een prachtig ouderwets ontwerp en de prosecco een lekker opvallend roze kleurtje! Deze kleur is ontstaan door de druif pinot noir, waarvan 10 tot 15 procent moet worden gebruikt.

Wat ook opvalt is de term ‘Millesimato’ op het etiket, wat oogstjaar betekent; de volledige blend in de fles moet van één oogstjaar zijn. Benieuwd wat je betaald voor dit mooie flesje? Een mooi zacht prijsje van €5,99!

En, ben jij al overtuigd dat de rosé prosecco van de Lidl jouw nieuwe zomerdrankje wordt?