V

VAN ROMMEL NAAR RUST IN HUIS: ZO PAK JE DAT AAN

rommelig huis opruimen tips

Is er iets fijner en rustgevender dan een opgeruimd huis? Weinig. Thuiskomen is altijd heerlijk, maar het is nog fijner als je thuiskomt in een huis dat heerlijk opgeruimd is en complete rust uitstraalt. Als je de juiste tactieken en spullen hebt, kan opruimen zo makkelijk zijn. Natuurlijk kost het even wat tijd en een kleine investering, maar het is het zó waard. Van rommel en chaos naar rust en ontspanning? Dat doe je zo.

Een rommelig huis opruimen? Zo pak je dat slim aan >

Leer lopen voordat je gaat rennen: begin klein

Wat vaak vermoeiend en lastig is aan opruimen is dat je niet weet waar je moet beginnen omdat er zoveel moet gebeuren. Daarom is het belangrijk om niet in één keer alles aan te willen pakken. Je hoeft niet van vandaag op morgen van chaos naar complete organisatie te gaan, je kunt gewoon elke week of elke maand een specifiek stukje van je huis aanpakken. Geef jezelf de tijd en de ruimte om het rustig en klein aan te pakken. Begin bij de plek waar je de meeste onrust van krijgt. Wordt je helemaal gek van al die losse wijnflessen in de keuken? Koop een wijnrek en begin daar! 

Rommelig huis opruimen: werk SMART. 

Natuurlijk zijn er dingen die leuker zijn dan opruimen, maar toch kan het proces je heel veel rust geven. Omdat het soms niet je favoriete ding is om te doen, is het belangrijk om doelen te stellen voor jezelf. Wat wil je graag opruimen in huis en wanneer wil je dat af hebben? Stel prioriteiten voor jezelf en maak een plan. Door deze afspraken met jezelf te maken is het makkelijker om ook echt te beginnen. Het voelt toch een beetje als falen als je het dan niet doet. SMART doelen zijn specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Zo doelen opstellen, maakt het een stuk makkelijker om ze na te leven. 

Maak je leven makkelijk met de juiste meubels 

Opruimen is niet altijd makkelijk, maar het is een stuk makkelijker als je huis is ingericht op organisatie en rust. Zorg dat je genoeg plek hebt voor de spullen die je hebt. Kies voor meubels die je helpen met het organiseren van je spullen. Een locker is bijvoorbeeld heel erg handig voor alle dingen die je georganiseerd wilt opslaan. Een ideaal meubelstuk als je orde en organisatie wil aanbrengen in de chaos en absoluut de moeite waard! 

Een rommelig huis opruimen is belangrijker dan je misschien denkt, dus veel succes met deze tips!

CategoriesChill