D

DEZE RESTAURANTS ZIJN OP MAANDAG OPEN IN AMSTERDAM

restaurant Amsterdam

Veel restaurants zijn vaak op maandag en dinsdag gesloten. De horeca worstelt nog steeds met personeel en dat zie je terug in de restaurants. Er is minder bediening en de openstelling wordt al snel aangepast. Vooral voor het horecapersoneel vallen avonden zoals maandag en dinsdag als eerste uit. Girls Who ging op zoek en zet fijne restaurants hotspots op een rijtje die op maandag wel geopend zijn.

1. Restaurant Kien

Een erg fijne plek in Amsterdam: bij restaurant Kien kun je op maandag vanaf 16:00 uur heerlijk borrelen en goed eten. Het is een leuk licht buurtrestaurant op een hoek met een gezellig terras en goede barbites. Adres: Witte de Withplein 43. Reserveer hier een tafeltje >

Meer restaurants die op maandag open zijn tips vind je hieronder >

2. Cafe Parlotte

Cafe Parlotte is een informeel en gezellig buurtcafé in Amsterdam. Wanneer je binnenloopt krijg je het gevoel of je je in een Franse wijnbistro bevindt. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart en er staan heerlijke gerechten op de kaart. Vooraf kun je een oestertje slurpen of genieten van charcuterie. Adres: Westerstraat 182.

Reserveer hier een tafeltje bij Cafe Parlotte >

3. Kapitein Zeppos

In het centrum van Amsterdam vind je het beste bewaarde geheim Kapitein Zeppos. In een pittoresk steegje ‘Gebed zonder End’ kom je deze parel tegen. Al snel waan je je in Frankrijk, Italië of Spanje. Het eten is er lekker Mediterraans en heel fijn: ze zijn op maandag geopend. Aders: Gebed Zonder End 5. Reserveren kan gemakkelijk hier >

Ook leuk: 10 x Tips voor een gezellig happie eten in de kroeg in Amsterdam >

4. Cantine de Caron

In West vind je Cantine de Caron met heerlijke Franse wijnen en gerechten. Begin je week goed en reserveer hier een tafeltje. Onze tip: aubergine met gerookte amandel, miso, tomaat en courgette. Adres: Pazzanistraat 8.

Lees hieronder verder over restaurants die wel open zijn op maandag in Amsterdam >

5. De IJkantine

In noord kun je op de maandagen terecht voor een heerlijk hapje eten. Je kunt kiezen uit veel gerechten van de menukaart en alles is lokaal, vers en van de Hollandse bodem. Wist je dat elke dag iemand van de IJkantine naar IJmuiden rijdt om de lekkerste en meest verse vis te kiezen? Juist ja, proberen dus. Adres:  NDSM-Kade 5.

Reserveren? Klik hier voor meer info >

6. Restaurant Daalder

Heb je echt iets te vieren op de maandag? Ga dan naar Restaurant Daalder in Amsterdam West. Dennis Huwaë bereidt hier de meest smakelijke gerechten voor je klaar. Wat dacht je van ravioli gemaakt van rucola, gevuld met Saint Agur? Een ideale plek voor een avondje uit. Adres: Postjesweg 1.

Good to know: Wat te doen in Amsterdam? 61 x Leuke activiteiten >

7. Buurman De With

Bij Buurman De With draait alles om de Italiaanse keuken. Denk aan veel pizza’s met fijn beleg, zoals gemarineerde inktvis. Daarnaast hebben ze ook lekkere pasta’s en heerlijke nagerechten. De witte choco cheesecake is aan te raden… Adres: Witte de Withstraat 102. Reserveren kan hier >

8. ARIE

Waarschijnlijk één van de populairste hotspots op dit moment: ARIE. Hier kun je ook op de maandag even bijkomen met een goed glas wijn, een lekker biertje op een heerlijke cocktail. Op het menu staan goede gerechten voor een fijne prijs. De caesar salad is zeker aan te raden, maar ook de steak tartaar is top! Adres: Ferdinand Bolstraat 24HS.

Reserveren bij ARIE? Klik hier voor meer info >

Dus, waar ga jij heerlijk eten op de maandagavond?

CategoriesFijne Foodspots