R

RECEPT GEFLAMBEERDE ZALM SASHIMI MET PONZU

recept geflambeerde zalm - recept zalm sashimi - zalm sashimi - zalm flamberen - geflambeerde zalm sashimi - sashimi maken - sashimi met zalm

Sashimi is een gerecht van dungesneden rauwe vis, geserveerd in porties van rond de vijf plakjes of stukjes. Het betekent letterlijk ‘doorboord lichaam’. Dit gerecht is zonder twijfel een van onze favoriete gerechten uit de Japanse keuken. Thuis maken? Hieronder vind je het recept voor geflambeerde zalm sashimi met ponzu. Enjoy!

Vind hier het recept voor geflambeerde zalm sashimi met ponzu

Good to know: voor Sashimi wordt altijd eerste klas verse zoutwatervis gebruikt. De meest voorkomende vissoorten zijn: zalm, tonijn, makreel, oester, inktvis en zeebaars gebruikt. Maar ook Sint Jacobsschelpen zijn geschikt! Sashimi wordt gesneden met een super scherp mes en deze moet eigenlijk zo scherp zijn dat je weinig druk hoeft uit te oefenen op de vis.

Ingrediënten 

Voor de ponzu:
3 el sojasaus
4 el rijstazijn
1 el yuzusap sap van een halve limoen
0,5 cm verse gember

Voor de rest:
125-150 gram verse zalmfilet
Sesamzaadjes
Srirachamayonaise
Bieslook

Ook lekker! Vind hier nog meer recepten met zalm > 

Bereidingswijze

  1. Maak de ponzu door de sojasaus, rijstazijn, yuzusup en limoensap te mengen. Schil een halve centimeter van de gember en rasp dit boven de ponzu. Laat voor een halfuurtje intrekken en zeef dan de ponzu.
  2. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Flambeer ze licht met een gasbrandertje. Giet de ponzu voorzichting over de zalm. Besprenkel met sesamzaadjes. Knijp een drupje srirachamayonaise op de stukjes zalm en maak af met een steeltje bieslook.
  3. Je eet sashimi altijd met eetstokjes dus pak ze er maar bij en geniet!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor geflambeerde zalm sashimi met ponzu?

BRON: HOMECHEF HUIBERTS