Op zoek naar een heerlijk dessert om te serveren tijdens een (kerst)diner? Wij hebben een toppertje gevonden die je echt even moet proberen. Fan van witte chocolade? Maak dan zeker dit recept voor witte chocolademousse met lemon curd.
Vind hier het recept voor witte chocolademousse met lemon curd >
Ingrediënten
Chocolademousse:
1 eidooier
100 ml amandelmelk (of andere)
100 gr witte chocolade
1 el suiker
250 ml slagroom
Lemon curd:
1 citroenrasp en sap
80 gr suiker
60 gr ongezouten roomboter
1 ei
Topping:
12 amaretto koekjes (verkruimeld)
3 verse vijgen
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter met de suiker au-bain marie. Zorg hierbij dat het water de kom niet kan raken. Als de roomboter gesmolten is voeg dan de citroenrasp en sap toe en klop het ei door het mengsel heen tot alles goed gemengd is. Laat het geheel nog au-bain marie garen tot de curd een dikkere structuur heeft, dit duurt zo’n 15 minuten. Blijf wel af en toe even roeren tussendoor.
- Als de curd klaar is, giet deze dan over in een klein potje of kommetje en zet in de koelkast om op te stijven.
- Verhit de melk in een pannetje. Klop daarna de eidooier met de suiker op met een garde en voeg beetje bij beetje de melk erbij. Blijf goed roeren zodat het ei niet gaat stollen.
- Giet het geheel terug in de pan en laat op een laag vuur indikken terwijl je goed blijft roeren. Haal de pan daarna van het vuur en voeg de witte chocolade toe. Roer tot de witte chocolade helemaal gesmolten is. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop als laatst de slagroom op met een mixer tot een stevige room. Vouw daarna de slagroom door de witte chocolade tot een gladde mousse.
- Giet vervolgens de mousse in een spuitzak en volg alvast de eerste twee stappen van het opmaken van de glazen.
- Snij 3 vijgen elk in 6 plakjes en snij de andere 3 vijgen in 4 partjes.
- Kruimel daarna eerst over de bodem van elk glas 1 amandel koekje en leg daar vervolgens 3 plakjes vijg bovenop. Schep daarna wat lemon curd over de vijgen heen en spuit daarna de chocolademousse weer over de lemon curd heen. Bewaar nog 1/3 van de lemon curd om de glazen mee op te maken voordat je deze gaat serveren. Zet de glazen eerst voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Voordat je het dessert gaat serveren, garneer dan elk dessert met nog 2 partjes verse vijg.
Bron: dit recept komt uit het E-book van Ciels Table Tales, waarin je 25 (vegetarische) en bovenal feestelijke recepten vindt. Bestel het recepten E-book hier >
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor witte chocolademousse?
CategoriesRecepten & Trends