R

RECEPT VEGETARISCHE LASAGNE SOEP

recept lasagne soep - recept soep - soep recepten - lasagne recept - lasagne recepten - pasta soep recepten - italiaanse recepten - italiaans recept - gezonde soep recepten - vegetarische recepten - vegetarisch recept

Dit heerlijke soepje smaakt hetzelfde als lasagne, met verse groenten, lasagnebladen en een saus op basis van tomaten. Hieronder vind je het makkelijke recept voor de Italiaanse soep.

Vind hier het recept voor de vegetarische lasagne soep > 

Ingrediënten 

1 el olijfolie
1 middelgrote gele ui, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
150 gr bruine champignons, in plakjes gesneden
2 courgettes in plakjes
1 blik van 800 gr geplette tomaten
3 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 liter groentebouillon
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde oregano
1/8 tl rode pepervlokken
2 tl zout
2 tl zwarte peper
180 gr lasagnebladen
120 gr verse spinazie

Voor de ricotta topping:
225 gr ricotta kaas
100 gr mozzarella kaas, geraspt
20 gr peterselie
20 gr verse basilicumblaadjes, gehakt
Een flinke snuf zout

Ook lekker! Vind hier nog meer Italiaanse recepten om thuis te maken >

Bereidingswijze 

Voor de lasagne soep:

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en bruine champignons toe en kook tot ze zacht worden (ongeveer 4 tot 5 minuten).

2. Voeg het uienmengsel toe aan een pan van 6 liter met de courgette, geplette tomaten, tomatensaus, groentebouillon, laurierblaadjes, basilicum, oregano, rode pepervlokken, zout en zwarte peper.

3. Zet het vuur op laag en kook gedurende 7 uur of op hoog en kook gedurende 3,5 tot 4 uur.

4. Als de kooktijd voorbij is, kook je de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en voeg ze toe aan de soep. Snijd ze eventueel in kleinere stukjes.

5. Voeg de spinazie toe en verwarm tot het geslonken is.

6. Meng de helft van het ricottakaasmengsel erdoor.

7. Schep de soep in kommen en bedek met een goede klodder van de resterende ricotta-kaas. Bestrooi als laatste met extra peterselie en basilicum.

Voor de topping van ricotta:

1. Meng alle ingrediënten in een kleine kom. Zet het in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.




En, wanneer ga jij het makkelijke recept voor deze vegetarische lasagne soep maken?

Bron: FoodieCrush