buddha bowl recept - buddha bowl recepten - gezonde - makkelijke - vegan - veganistische gerechten - quinoa - noten - pinda - vegetarische buddha bowl - vegetarische recepten - vega gerechten
R

RECEPT BUDDHA BOWL MET QUINOA EN NOTEN

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha Bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een lekker gerecht dat makkelijk zelf te maken is. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke vegetarische bowl met quinoa en noten.

Vind hier het gezonde en vegetarische Buddha Bowl recept met quinoa en noten > 

Maar eerst, nog meer informatie over deze kleurrijke bowls. Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal lekker kleurrijk maar vooral erg gezond en vullend is. Je kan ook makkelijk allemaal restjes uit je koelkast verwerken in jouw bowl, want er bestaat geen vast recept.

Ingrediënten 

Voor 4 personen 

Voor de salade:
140 gr ongekookte quinoa
360 ml water
200 gr geraspte paarse kool
50 gr geraspte wortel
100 gr dun gesneden peultjes of sugar snaps
25 gr gehakte koriander
38 gr in dunne plakjes gesneden groene ui
32 gr fijngesneden geroosterde en gezouten pinda’s, voor garnering

Voor de pindasaus:
70 gr gladde pindakaas
3 el tamari of sojasaus
1 el ahornsiroop of honing
1 el rijstazijn
1 tl geroosterde sesamolie
1 tl geraspte verse gember
½ limoen, geperst (ongeveer 1 ½ el)
Snufje rode pepervlokken

Meer inspiratie nodig? Vind hier 10 gezonde en makkelijke Buddha Bowl recepten >

Bereidingswijze 

1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Haal de pan daarna van het vuur, dek hem af met een deksel en laat dit 5 minuten staan. Dan haal je de deksel van de pan en roer je de quinoa goed los met een vork. Zet de pan opzij om het mengsel af te laten koelen.

2. Klop de pindakaas en de tamari/sojasaus samen tot een glad mengsel. Voeg dan de resterende ingrediënten toe en klop tot een gladde massa. Als het mengsel te dik lijkt om in de salade te gooien, meng je er een beetje water erbij om het losser te maken.

3. Meng in een grote kom de gekookte quinoa, geraspte kool, wortel, peultjes, koriander en groene ui. Roer alles goed door elkaar en giet dan de pindasaus erbij. Meng dan weer goed tot alles licht bedekt is met de pindasaus.

4. Proef het mengsel even en als het nog niet echt geweldig smaakt, voeg je een snufje zout toe en meng daarna weer goed door elkaar.

5. Verdeel het mengsel over vier kommen en garneer ze als laatste met de pinda’s.

6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke bowl!




Wanneer ga jij het gezonde en makkelijke recept voor deze vegetarische Buddha Bowl maken?

 Bron: Cookie + Kate