R

RECEPT KLASSIEKE EN GEZONDE TOMATENSOEP

recept tomatensoep - tomatensoep recept - klassieke tomatensoep - recept met tomaat

Het is altijd tijd voor een lekker warm (of koud) soepje. Of je het nou als lunch, voorgerecht of diner kiest, het kan allemaal. Een klassieker onder de soepen is ongetwijfeld tomatensoep. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke én gezonde variant van dit bekende gerecht.

Vind hier het recept voor de klassieke tomatensoep > 

Ingrediënten

1 kg rijpe tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
1 kleine wortel
±1 liter groentebouillon
2 laurierblaadjes
Zout & peper naar smaak
verse basilicum
scheutje balsamico azijn
olijfolie
1 el plantaardige crème

Meer gezonde soepen om je lekker warm te houden? Hier vind je nog 15 recepten > 

Koken

Bereidingswijze

  1. Was en droog de tomaten en hak ze daarna grof. Probeer overtollig water en de zaden eruit te persen. Schil de ui, knoflook en wortel. Snijd de ui en knoflookteentjes fijn en rasp de wortel.
  2. Verhit olijfolie in een pan, voeg dan de uien toe en bak ze licht doorzichtig. Voeg daarna de geraspte wortels en knoflook toe en roerbak ze ongeveer een minuut of twee (totdat de wortels mals worden). Voeg vervolgens de gehakte tomaten en een scheutje balsamicoazijn toe, roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten koken.
  3. Voeg nu de groentebouillon en laurierblaadjes toe en breng op smaak naar eigen wens met peper en zout. Breng het eerst aan de kook, zet dan het vuur lager en kook voor ongeveer 15 minuten.
  4. Als de tomaten goed gaar zijn, haal je de pan van het vuur, haal je de laurierblaadjes eruit en meng je dit tot een soepele soep met een staafmixer.
  5. Snij de basilicumblaadjes grof en voeg naar smaak toe aan de soep en gebruik ze voor de garnering. Voeg als laatste de crème toe en dan is het tijd om te gaan genieten van jouw lekker warme soepje!



Met wie ga jij binnenkort genieten van dit heerlijke en klassieke tomatensoep recept?

Bron: Vibrant Plate