EAT / Recepten & Trends

RECEPT ITALIAANSE POMPOENSOEP

recept pompoensoep - pompoensoep recepten - italiaanse recepten - italiaans recept - soep recepten - recept pompoen - gezonde recepten - soep recept

Nu de dagen weer kouder worden is het hoogtijd voor nieuwe soep recepten! Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke Italiaanse pompoensoep.

Vind hier het Italiaanse pompoensoep recept >

Ingrediënten 

150 gr gele ui
1 el olijfolie
1 grote flespompoen, in blokjes gesneden
2 takjes rozemarijn
½ tl zout
Zwarte peper
700 ml ongezouten kippenbouillon of bouillon
250 gr witte champignons, in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
2 verse Italiaanse worstjes, verwijderd uit de omhulling
1 el bieslook, in plakjes gesneden voor garnering (optioneel)
1 el verse peterselie, fijngehakt voor garnering (optioneel)

Ook lekker! Vind hier nog 18 andere makkelijke en gezonde soep recepten > 

Bereidingswijze 

1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe om het oppervlak dun te bedekken. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn (ongeveer 4 minuten).

2. Voeg de pompoen, takjes rozemarijn en ½ theelepel zout toe, roer goed en dek daarna af. Kook op middelhoog vuur tot de pompoen gaar is (ongeveer 25 tot 30 minuten). Controleer elke 10 minuten en roer indien nodig.

3. Mix de rozemarijn en puree-ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel is bereikt. Doe de puree terug in de pan als deze is gemixt.

4. Voeg geleidelijk de kippenbouillon of bouillon toe aan de pompoenpuree, ongeveer 125 ml per keer en roer het door de gepureerde pompoen. Voeg genoeg bouillon toe tot jouw favoriete structuur is bereikt. Breng de soep op smaak met peper en zout. Dek af en houd warm op laag vuur.

5. Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe om het oppervlak dun te bedekken. Voeg de knoflook toe en bak voor zo’n 30 seconden, tot het geurig is en niet bruin.

6. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze gaar zijn (ongeveer 5 tot 6 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de gepureerde soep.

7. Voeg in dezelfde pan op middelhoog vuur de worst toe, breek in kleinere stukjes en kook voor ongeveer 7 tot 8 minuten. Voeg de worst daarna toe aan de gepureerde soep.

8. Serveer de soep eventueel gegarneerd met de gesneden bieslook en de gehakte peterselie.




En, wanneer ga jij dit makkelijke en heerlijke recept voor de Italiaanse pompoensoep maken?

Bron: Jessica Gavin



Gerelateerde artikelen