R

RECEPT PADDENSTOELEN PASTEI UIT DE OVEN

recept paddestoelen pastei - hoe maak ik pastei - vegetarische pastei - pastei met paddestoelen - paddenstoelen recepten - pastei recepten - pastei recept - pastei vegetarisch - paddenstoelen pastei uit de oven - paddenstoelen uit de oven

Pastei is een gerecht van gesneden en in de oven gebakken vlees, groenten of vis, in een korst van bladerdeeg. Vandaag maken we een vegetarische variant! Benieuwd hoe we dat doen? Hieronder vind je het recept voor paddenstoelen pastei uit de oven.

Vind hier het recept voor paddenstoelen pastei uit de oven >

Ingrediënten

1 x paddenstoelen stoof
Een rol vers balderdeed
1 eierdooier
1 takje peterselie
Boter 

Ook lekker! Vind hier nog meer makkelijke recepten uit de oven >

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de ovenschaal in met wat boter. Leg de paddenstoelenstoof in de ovenschaal en knip hier wat verse peterselie overheen.
  3. Snij het bladerdeeg op maat van de ovenschaal en dek hiermee de schaal af. Klop de eidooier in een kommetje los en kwast de bovenkant van het bladerdeeg hiermee in.
  4. Rol van het aluminiumfolie een klein kokertje/ rolletje en steek dit door het bladerdeeg heen, zodat de hete lucht kan ontsnappen.
  5. Bak de pastei in 15/20 minuten af. Let goed op dat deze niet te snel bruin wordt, anders afdekken met aluminiumfolie, totdat het bladerdeeg gaar is.
  6. Serveer de pastei bijvoorbeeld met een frisse salade en een rood wijntje. Heerlijk op een koude dag!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor een heerlijke paddenstoelen pastei uit de oven?

Bron: Zin in Vers