R

RECEPT MADELEINES MET KOKOS & LIMOEN

recept madeleines - Madeleines kokos - Madeleines limoen - Madeleines recepten - Madeleine recept

Madeleines zijn Franse cakejes die gebakken worden in vormpjes die lijken op een schelp. Deze lekkernijen zelf maken is super simpel! Heb je zin om vandaag iets te bakken? Hieronder vind je het recept voor madeleines met kokos en limoen.

Vind hier het recept voor de madeleines met kokos en limoen >

Ingrediënten (36 stuks)

175 gr bloem
140 gr fijne suiker
130 gr gesmolten boter
3 eieren
Rasp van 2 limoenen + extra voor garnering
4 el limoensap
1,5 tl bakpoeder
100 ml kokosmelk
Snufje zout
150 gr witte chocolade
Kokosrasp

Ook lekker! Vind hier nog meer cake recepten >

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren en suiker luchtig. Spatel hier vervolgens de bloem, zout en het bakpoeder doorheen. 
  2. Smelt de boter op laag vuur. Rasp de limoenen en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag. 
  3. Wanneer de boter volledig gesmolten is gaat dit in de kom erbij. Roer goed door en zet voor tenminste een uur in de koelkast. 
  4. Verwarm de oven voor op 230 graden en vet de bakvormen in met wat boter. 
  5. Haal het beslag uit de koelkast. Voeg hier vervolgens de kokosmelk aan toe. Schep vervolgens het beslag in een spuitzak. Spuit het beslag in de vormpjes, deze hoeven niet helemaal bol, de madeleines rijzen namelijk nog flink in de oven. 
  6. Bak de cakejes voor 4 minuten op 230 graden, hierna verlaag je de temperatuur naar 200 graden en bak je ze nogmaals voor 6 minuten. Laat afkoelen op een rooster. 
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Maak een bakje met kokosrasp en limoenrasp en roer door elkaar. Dip de madeleines in de witte chocolade en dip vervolgens in het bakje met kokosrasp.
  8. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer duik jij de keuken in om dit recept voor de madeleines met kokos en limoen te maken?

Bron: Home Chef Huiberts