R

RECEPT KOMKOMMER GAZPACHO MET WATERMELOEN EN MUNT

gazpacho recept - komkommer gazpacho - gazpacho met komkommer - frisse gazpacho - gazpacho maken - hoe maak ik gazpacho

Zin in een lichte en verkoelende maaltijd op een warme dag? Een heerlijke koude (!) soep is dan precies wat je zoekt! Hieronder vind je het recept voor een fantastische komkommer gazpacho met watermeloen en munt.

Vind het komkommer gazpacho recept hieronder, maar eerst..

Tips voor het maken van gazpacho

  • Een van de belangrijkste benodigdheden voor het maken van gazpacho is natuurlijk een krachtige blender. Je kunt de gele gazpacho eventueel ook glad pureren met een staafmixer, maar dat kost wat meer moeite en je krijgt ‘m minder goed glad.
  • Maak de gazpacho niet last minute, want de soep moet echt goed afgekoeld (koud!) zijn. Heb je weinig tijd, dan kun je ijsblokjes toevoegen maar hiermee loop je wel het risico dat je gazpacho wat waterig wordt.
  • Het klinkt logisch, maar toch het vermelden waard: zorg voor genoeg smaak. De lage temperatuur van de soep zorgt er namelijk voor dat de smaak wat wordt afgevlakt, dus compenseer dit met bijvoorbeeld wat extra zout, peper en olijfolie.
  • Laatste tip voor het maken van gazpacho: voeg smaakvolle toppings zoals blokjes komkommer, dille, nootjes of zelfs popcorn toe voor extra smaak en textuur. Lekker én leuk voor het oog.

Ingrediënten komkommer gazpacho

8 grote pitloze Engelse komkommers
1 blok tofu
125 ml ijskoud water
1/2 kleine zoete ui
3 el citroensap
1 bosje verse munt
2 el gehakte verse koriander
2 tl zout
1 tl geraspte verse gember
1/2 tl Cayenne peper
300 gr in blokjes gesneden watermeloen (zonder pit)
30 gr pompoenpitten
Extra vierge olijfolie

Meer inspiratie nodig? Vind hier 10 x frisse watermeloen recepten > 

Bereidingswijze recept komkommer gazpacho

  1. Meng de eerste 10 ingrediënten in een grote kom, bewaar 2 eetlepels munt en roer goed door elkaar. Pureer alle ingrediënten in porties in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Giet gazpacho over in een grote kan, dek af en zet minimaal 2 uur (tot maximaal 8 uur) in de koelkast.
  2. Proef de soep voor het opdienen en pas eventueel de kruiden aan. Verdeel de soep over gekoelde kommen en garneer met watermeloen, geroosterde pompoenpitten, de gehakte munt en een scheutje olijfolie.
  3. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit zomerse gerecht!

En, wanneer ga jij het gezonde en makkelijke recept voor deze heerlijke komkommer gazpacho maken? 

Bron: Delish