Pulpo: het zit vól smaak, heeft een prachtige textuur en je kan het op allerlei verschillende manieren bereiden! Benieuwd hoe wij deze octopus het liefste eten? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke gebakken pulpo met romesco.
Vind hier het recept voor de gebakken pulpo met romesco >
Ingrediënten
4 pulpo tentakels
2 rode paprikas
50 gr (gerookte) amandelen
1 el rodewijnazijn
Een teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
Bosje peterselie
Olijfolie
Zeezout
Bereidingswijze
- Kook de tentakels voor 30 minuten.
- Rooster ondertussen de paprika’s op hoog vuur tot deze zwartgeblakerd zijn en laat ze afkoelen.
- Doe de amandelen, 3 eetlepels olijfolie, de rodewijnazijn en een teen knoflook in een mengbeker.
- Pel de schillen van de paprika’s en snijd in stukjes, verwijder ook de zaden aan de binnenkant.
- Voeg nu de paprika’s toe en meng tot een saus met een staafmixer.
- Maak de romesco af met paprika en chilipoeder.
- Voor de peterselieolie doe je ongeveer 5 takjes peterselie in een keukenmachine en voeg een aantal flinke scheuten olijfolie toe. Laat de keukenmachine daarna het werk doen.
- Doe vervolgens de peterselie olie door middel van een trechter in een knijpflesje.
- Als de tentakels een halfuur gekookt hebben, kunnen deze van het vuur af. Snijd ze in stukken, en bak af in een pan.
- Doe nu twee flinke eetlepels romesco in een kom en leg daarop de stukken pulpo. Maak vervolgens af met peterselieolie en wat zeezoutvlokken.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij dit heerlijke recept maken met gebakken pulpo en romanesco?
Bron: Homechef Huiberts // pulpo voorgerecht // pulpo maken // pulpo als voorgerecht
CategoriesRecepten & Trends