Een salade hoeft zeker geen droge, saaie maaltijd te zijn. En ze hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je veel kanten op. En of je ze nou bereidt voor ontbijt, lunch of diner, ze zijn vullend genoeg voor een gehele maaltijd. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke cobb salade met maïs en edamame.
Vind hier het makkelijke en gezonde cobb salade recept >
Voor we beginnen.. De Cobb-salade is een Amerikaanse tuinsalade, meestal gemaakt met gehakte groene sla, tomaat, knapperig spek, gekookte, gegrilde of geroosterde kipfilet, hardgekookte eieren, avocado, bieslook, Roquefort-kaas en rode-wijnvinaigrette.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de dressing:
6 el rode wijnazijn
1 el Dijon-mosterd
1 teentje knoflook
1 el verse peterselie
1 el verse koriander (of verse basilicum)
2-3 el witte suiker, optioneel en naar smaak
120 ml olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
Voor de optionele toevoeging van gegrilde kip:
2 grote kipfilet zonder vel
1/3 van de dressing
Voor de salade:
600 gr gemengde groene sla
2-3 hardgekookte eieren, geschild en in blokjes/plakjes gesneden
75 gr spek/bacon in stukjes
50 gr edamame, gepeld
135 gr druiventomaten, gehalveerd
1 grote avocado, in blokjes gesneden
90 gr maïs
75 gr geiten- of fetakaas
1-2 eetlepels vers citroensap (optioneel)
Meer inspiratie nodig? Vind hier 15 gezonde maaltijdsalade recepten >
Bereidingswijze
1. Meng de rode wijnazijn, dijonmosterd, knoflook, peterselie, koriander, zout en peper en daarna de suiker naar smaak. Mix tot een glad mengsel en klop de olijfolie erdoor. Proef en pas aan naar persoonlijke voorkeur.
(2. Doe de kipfilets in een grote plastic zak en giet 1/3 tot 1/2 van de dressing erop. Zet 30 minuten tot maximaal 4 uur in de koelkast.
3. Haal de kip uit de zak en gooi de marinade weg. Kook op een grill (of in een pan) op middelhoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten aan elke kant. Haal de kip van de grill en dek deze af met folie. Laat dit ongeveer 10 minuten rusten en een beetje afkoelen en snijd daarna de kip in stukjes.)
4. Doe de sla in een grote kom (of verdeel gelijkmatig over de borden). Schil en snijd de eieren, kook en verkruimel het spek, halveer de tomaten, snijd de avocado in blokjes en bereid de maïs en edamame voor.
5. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over elk bedje van sla. Voeg dan de feta of geitenkaas toe. Als laatste besprenkel je de dressing (vlak voor het eten) over de salades en dan is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke cobb salade recept!
En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde cobb salade recept op tafel zetten?
Bron: Chelsea’s Messy Apron