R

RECEPT CINNAMON ROLLS MET POMPOEN

recept cinnamon rolls - cinnamon rolls maken - cinnamon rolls recepten - recept met pompoen - pompoen recepten - ontbijt recepten - zoete ontbijt recepten - kaneelbroodjes recepten - kaneelbroodjes maken

Een toppertje voor het ontbijt, brunch of gewoon voor bij de koffie: cinnamon rolls. Je hebt vast wel eens van deze lekkere kaneelbroodjes gehoord! Benieuwd hoe ze smaken? Hieronder vind je een recept voor cinnamon rolls met pompoen. 

Vind hier het recept voor de cinnamon rolls met pompoen > 

Ingrediënten 

Voor het deeg:
180 ml (amandel)melk
50 gr kristalsuiker
2 ¼ tl snelrijzende gist
180 gr pompoenpuree
60 ml gesmolten boter
1 ei, op kamertemperatuur
480 gr broodmeel
2 el pompoentaartkruiden
3/4 tl zout

Voor de vulling:
115 gr donkerbruine suiker
1 ½ el gemalen kaneel
60 gr boter, op kamertemperatuur

Voor het glazuur:
120 gr roomkaas, op kamertemperatuur
3 el boter, op kamertemperatuur
35 gr poedersuiker
4 el pure ahornsiroop
Snufje zout

Voor garnering:
Bestrooi met kaneelpoeder

Meer inspiratie? Vind hier nog 10 heerlijke recepten met pompoen (zoet en hartig) >

Bereidingswijze 

1. Warm de melk op tot ongeveer 45 graden. Giet de warme melk en de suiker in een kom en strooi er gist overheen. Roer dan de pompoenpuree, het ei en de gesmolten boter door elkaar. Roer vervolgens het broodmeel, de pompoentaartkruiden en het zout erdoor tot er een deeg begint te vormen.

2. Mix het deeg 8 tot 10 minuten op lage snelheid met de mixer. Het deeg moet een mooie bal vormen en een beetje plakkerig zijn. 

3. Leg de deegbal in een grote kom die is ingevet met olijfolie of een anti-aanbakspray en dek af met plasticfolie en een warme handdoek. Laat het deeg 1 uur rijzen of tot het verdubbeld is. 




4. Nadat het deeg in omvang is verdubbeld, leg je het op een goed met bloem bestoven oppervlak en rol je het uit tot een rechthoek. Verdeel zachte boter over het deeg en laat aan de andere kant van het deeg een stukje over.

5. Meng in een kleine kom de bruine suiker en de kaneel. Gebruik je handen om het mengsel over het beboterde deeg te strooien en wrijf de suiker door de boter.

6. Rol het deeg strak op het deeg en zorg ervoor dat de randen van het deeg zo goed mogelijk worden afgedicht. Je zult ongeveer 2,5 cm van de uiteinden van het deeg moeten afsnijden. Snijd vervolgens in stukjes met een gekarteld mes. Je zou dan 12 rollen moeten krijgen.




Vind hier de laatste stappen voor het cinnamon rolls recept > 

7. Zet de kaneelbroodjes in een ingevette bakvorm. Dek af met plasticfolie en een warme handdoek en laat de kaneelbroodjes weer ongeveer 30 minuten rijzen.

8. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de plasticfolie en handdoek en bak de kaneelbroodjes 20 tot 25 minuten of tot ze net licht goudbruin zijn aan de randen. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat je gaat glazuren. 

9. Om het glazuur te maken: Meng in een middelgrote kom de roomkaas, boter, poedersuiker, ahornsiroop en zout. Roer goed tot dat het een glad mengsel is geworden.. Verdeel daarna het mengsel over de kaneelbroodjes.

10. Bestrooi de broodjes als laatste met een beetje kaneel voor de finishing touch.




En, wanneer ga jij dit recept voor de cinnamon rolls met pompoen maken?

Bron: Ambitious Kitchen