K

KIJKTIP: PROMISING YOUNG WOMAN IS VANAF NU EXCLUSIEF TE ZIEN OP PRIME VIDEO

promising young woman

Stel je voor: je bent een veelbelovende jonge vrouw, die hard bouwt aan haar toekomst. Je leert tijdens je studie een man kennen… En verder verklappen we niets, want: spoilers. Eén ding verklappen we wel: het verhaal van de film Promising Young Woman wil je zien.

Promising Young Woman

Cassie (Carey Mulligan) had een rooskleurige toekomst voor zich, tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een
dubbelleven.

Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts
struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans
geeft om haar verleden recht te zetten.

Denk aan een vleugje Birds of Prey, een toefje Ocean’s Eight en een flinke dosis spanning, want de film Promising Young Woman is niet alleen een spannende thriller met een sterke vrouw in de hoofdrol, maar gaat ook over female empowerment. Mini spoiler: veel vrouwen zullen zich herkennen in de situatie van Cassie, waarbij iemand over je grenzen heen gaat.

 

 

De film scoort bijna een 8 op IMDB en het allerleukste is dat deze hit vanaf nu exclusief op Prime Video te zien is. Fun fact: vannacht zijn ook de Oscars uitgereikt, waar Promising Young Woman vijfmaal voor was genomineerd. De film van regisseur Emerald Fennell (producent en schrijfster van de populaire serie Killing Eve) heeft één award mee naar huis mogen nemen: die in de categorie van Beste originele scenario.

 

Dus, maak jij er vanavond een klassiek filmavondje van met popcorn, cola en Carey Mulligan? Wij zeggen: doen!

CategoriesChill