P

PINTXOS ETEN IN AMSTERDAM: 3 x HOTSPOTS

pintxos amsterdam - pinchos amsterdam - pintxo amsterdam - pintxos eten amsterdam - tapas amsterdam - pintxos eten - pintxos restaurant amsterdam - sagardi amsterdan

Een pintxo (pincho) is een sneetje stokbrood met daarop een overheerlijke topping. Genieten van deze heerlijke hapjes in onze hoofdsyad? Vind hier 3 hotspots om pintxos te eten in Amsterdam.

Pintxos te eten in Amsterdam: hier kan het >

Tapas versus Pintxos

Good to know! Veel mensen die in Spanje op vakantie zijn (geweest) denken dat tapas en pintxos hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet waar. Er zijn duidelijke verschillen tussen beide typische Spaanse gerechten. Tapas zijn namelijk kleine gerechten die in heel Spanje gegeten worden terwijl de pintxos oorspronkelijk uit het País Vasco of Baskenland komen. Het verschil proeven? Schuif dan aan in één van deze pintxos restaurants in Amsterdam >

1. La Oliva Pintxos y Vinos

La Oliva heeft alles in huis voor een heerlijk avondje genieten, alsof je echt even in Spanje bent. Pintxos en heerlijke gerechtjes uit de Noord-Spaanse keuken vormen een uniek culinair concept in hartje Jordaan. Gastvrijheid, persoonlijkheid en mooie Spaanse wijnen maken jouw avond hier compleet.
La Oliva Pintxos y Vinos >

Ook lekker: onze favoriete Tapas restaurants in Amsterdam >

2. Tapas Bar Catala

De eerste echte Tapas Bar van Nederland vind je in de Spuistraat in Amsterdam. Voor authentiek Catalaanse gerechten en uitgebreide selectie Torres wijnen ben je hier aan het juiste adres! Geniet hier van de lekkerste tapas, pintxos of een heerlijke schaal met plaat-gebakken schelpdieren.
Tapas Bar Catala >

3. Sagardi

Wil je een keer Baskisch eten in Amsterdam? Schuif dan aan bij Sagardi in hartje centrum. Bestel gerechten die je nog niet kent – en of dat nou vega, vlees, vis of een pintxo is – bij Sagardi weet je dat het altijd goed zit met de kwaliteit. Zo ook van de wijnen die ze ernaast schenken.
Sagardi > 

En, bij welke van deze zaken in Amsterdam ga jij binnenkort pintxos eten?

CategoriesFijne Foodspots