O

OVERNACHTEN BIJ EEN WIJNGAARD IN ITALIE: 4 x TIPS

Overnachten bij een wijngaard in Italie - Wijngaarden overnachten Italie

Hey wijnliefhebsters! Stel je voor: slapen onder een fonkelende, Italiaanse sterrenhemel, omringd door prachtig landschap én wijnranken, nadat je een mega gezellige wijnproeverij hebt mogen bijwonen op loopafstand van je bed. Dat kan alleen wanneer je overnacht bij een wijngaard! Daarom stelden we dit lijstje samen: overnachten bij een wijngaard in Italië: 4 x hier kan het!

Altijd al eens willen overnachten in een wijngaard in Italië? Dit zijn 4 x onze tips >

1. Overnachten in een wijngaard in Italië, Puglia: Masseria Montenapoleone

Puglia staat bekend om haar trulli, maar ook om haar heerlijke wijnen! Het kan dan ook geen toeval zijn dat je in Puglia geweldig, luxe kan overnachten in een wijngaard in Italië. Bij ‘Masseria Montenapoleone‘, ben je aan het juiste adres. Niet alleen kun je er overnachten in prachtige kamers, je kunt er ook een sfeervolle wijnproeverij bijwonen, in de zonovergoten wijngaard. Maar dat niet alleen, bij het verblijf kun je ook een olijfolieproeverij boeken, een diner onder de sterrenhemel, een romantische pic nic óf een kookcursus.

Tekst gaat verder onder de foto >

2. Toscane: overnachten in een wijngaard in Italië bij Castello di Vicarello

“Een romantisch, luxueus en afgelegen kasteelhotel in het hart van het wilde Toscane”, dát is wat overnachten bij een wijngaard in Italie moet zijn, toch? Het kan allemaal bij ‘Castello di Vicarello‘. Het gerenoveerde maar eeuwenoude kasteel biedt te ideale plek voor een prachtige overnachting midden in een wijngaard, en je kunt er ook nog eens allerlei leuke activiteiten boeken. Bijvoorbeeld een wijnproeverij of kookles, maar ook een wandeling waar je truffels plukt of een druiven- of olijvenoogst workshop. De prijzen om hier te overnachten kunnen vooral in de zomer hoog oplopen, maar voor wie wat meer wil uitgeven is dit de perfecte hotspot!

Meer Italië? Dit zijn 5 x culinaire stedentrips door Italië >

3. Wijngaard met overnachting in Italië, Venetië: Venissa Wine Resort

Op zoek naar plekken om te overnachten bij een wijngaard in Italië, maar wil je ook heel graag naar Venetië? Je kunt de twee combineren door bij ‘Venissa‘ te slapen! Daar overnacht je namelijk even goed bij een wijngaard, als bij het welbekende water. Er zijn maar een paar kamers in het kleine maar sfeervolle pand en je kunt heerlijk eten bij het bijbehorende restaurant, grenzend aan de mooie wijngaard. En het mooiste is: waar je voor veel van dit soort wijn resorts duizend euro moet betalen voor een weekend, overnacht je hier voor gemiddeld 200 euro per nacht in het hoogseizoen.

4. Overnachten bij een wijngaard en kasteel: Il Falconiere in Toscane

Een spa, luxe restaurant, wijngaard én hotel: dát is kasteel ‘Il Falconiere‘ in Toscane. Je slaapt hier in één van de tientallen, prachtig ingerichte kasteelkamers met uitzicht op de aangrenzende wijngaard. Duik in het koele zwembad, verken de stad, boek een leuke wijnproeverij en geniet. In de avond kun je heerlijk eten in het luxe, bijbehorende restaurant en kun je volledig ontspannen in de spa. Wat wil je nog meer uit overnachten in een wijngaard in Italië, halen. Dus, doe jezelf of een ander zeker een weekendje in dit luxueuze kasteel cadeau.

En, bij welke van deze hotspots wil jij overnachten?

Bron omslagfoto: Pexels

CategoriesEuropa